Skip to content

Τρεις πλατείες στην Λάρισα θα προσφέρουν Wi-Fi σε όλους με υψηλές ταχύτητες!

Dimitrios Amprazis
Dimitrios Amprazis
Κοινοποίηση:
Τρεις πλατείες στην Λάρισα θα προσφέρουν Wi-Fi σε όλους με υψηλές ταχύτητες!

Λάρισα, 20 Μαρτίου 2019. Η σύνδεση στο Internet με υπέρ – υψηλές ταχύτητες που κατά περίπτωση αγγίζουν και το 1 Gbps είναι ήδη πραγματικότητα και για τους κατοίκους της Λάρισας.

Μετά την Αττική και την Καλαμάτα, ολοκληρώθηκε το δίκτυο οπτικών ινών της WIND στην Λάρισα και παραδόθηκαν 35.000 νέες εγκατεστημένες γραμμές, έτοιμες να προσφέρουν στους χρήστες την εμπειρία της σύνδεσης στο διαδίκτυο με υπερ υψηλές ταχύτητες.

Οι κάτοικοι θα απολαμβάνουν ταχύτητες 100, 200 Mbps, και στην περίπτωση της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι έως 1Gbps βιώνοντας μια πολύ διαφορετική εμπειρία συνδεσιμότητας σε σύγκριση με τις μέχρι τώρα ταχύτητες έως 24 Mbps (ADSL).

Τρεις fiber πλατείες στη Λάρισα με δωρεάν WiFi για όλους!

Προκειμένου όλοι οι πολίτες να γνωρίσουν και να απολαύσουν τις δυνατότητες του νέου δικτύου οπτικών ινών, η WIND σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, εγκατέστησε δωρεάν Wi-Fi σε 3 κεντρικά σημεία της πόλης, Κεντρική Πλατεία (Δημαρχείου), Πάρκο Αλκαζάρ, Πάρκο Αγίου Αντωνίου.

Συγκεκριμένα κάθε WiFi hotspot τροφοδοτείται απευθείας με οπτική ίνα ταχύτητας 200 Mbps μέσω του δικτύου FttH GPON της WIND Ελλάς. Το δίκτυο Wi-Fi  διαχειρίζεται και εποπτεύεται με κεντρικό διαχειριστικό σύστημα έτσι ώστε να διασφαλίζεται η σωστή και αδιάλειπτη λειτουργία του.

Ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, το δίκτυο εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 500 πολίτες προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση με ταχύτητες έως 200 Mbps καλύπτοντας πλήρως τις προαναφερόμενες θέσεις.

Στην συνέντευξη τύπου για τα εγκαίνια του δικτύου οπτικών ινών που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρισα ο Δήμαρχος της πόλης Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε στην ψηφιακή επανάσταση που φέρνουν οι οπτικές ίνες: «Καταλαβαίνουμε πόσο κρίσιμο είναι ιδιαίτερα για την Ελλάδα αλλά και την πόλη μας να συμμετέχει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομίας. Μέσα από την εξαιρετική συνεργασία μας με τη WIND καταφέραμε τον απόλυτο συντονισμό της ανάπλασης της πόλης και της κατασκευής του δικτύου οπτικών ινών.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η πόλη μας είναι πια «έξυπνη» και πολίτες και επιχειρήσεις απολαμβάνουν μια ξεχωριστή εμπειρία συνδεσιμότητας».

Αντίστοιχα, ο Νίκος Πανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Δικτύου της εταιρείας σχολίασε:

 «Το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της WIND είναι ένα πολύ μεγάλο κατασκευαστικό και επενδυτικό έργο με πανελλαδική εμβέλεια. Έχουμε εγκαταστήσει ήδη 275.000 γραμμές οπτικών ινών σε όλη τη χώρα και σήμερα εγκαινιάζουμε την πόλη της Λάρισας, ολοκληρώνοντας μια επένδυση που τοπικά ξεπέρασε τα 2,5 εκ Ευρώ. Πλέον οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της πόλης μπορούν να αξιοποιήσουν τις μοναδικές δυνατότητες που έχουν οι οπτικές ίνες: υπέρ – υψηλές ταχύτητες, σταθερότητα, τεράστια χωρητικότητα που υποστηρίζει όλα τα είδη video streaming όπως 4K TV & VR και πραγματικά φτάνουν στα όρια της φυσικής».

Το τριετές πλάνο της WIND για τις οπτικές ίνες

Το συνολικό επενδυτικό σχέδιο της WIND Ελλάς  για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών θα καλύψει ως και 500.000 γραμμές σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα (Αττική, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και άλλες) συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές όπου η οπτική ίνα θα φτάνει ως το σπίτι του χρήστη.

Οι υποδομές νέας γενιάς που θα δημιουργηθούν στις περιοχές αυτές θα αξιοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες οπτικών ινών (vectoring, super vectoring, G.fast & FttH) και είναι μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου της WIND Ελλάς για NGA σε κινητή και σταθερή, ύψους 500 εκατ. Ευρώ.  

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Dimitrios Amprazis

Dimitrios Amprazis

Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ενώ έχω και σπουδές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημείου Αιγαίου. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

Tags: wind
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.