Skip to content

Από αύριο επηρεάζονται οι συγκεκριμένες συναλλαγές στις Τράπεζες

Baladis Koumpouras
Baladis Koumpouras
Κοινοποίηση:
cards

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει δημοσιεύσει η Τράπεζα Πειραιώς, και φυσικά ισχύει σε όλες τις τράπεζες, λόγω εορτής του Πάσχα των Καθολικών, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται την Παρασκευή 3 Απριλίου και τη Δευτέρα 6 Απριλίου θα εκτελεστούν την Τρίτη 7 Απριλίου, η οποία θεωρείται η επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Οι άμεσες (instant) συναλλαγές καθώς και οι μεταφορές μεταξύ λογαριασμών της Τράπεζας Πειραιώς θα εκτελούνται κανονικά και ο λογαριασμός του δικαιούχου θα πιστώνεται άμεσα.

Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τρίτη 7 Απριλίου.

Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 3 Απριλίου και τη Δευτέρα 6 Απρίλιου.​​

Δείτε ακόμ

Τι σημαίνει πρακτικά;

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, η εμφάνιση των χρημάτων επηρεάζεται μόνο σε συγκεκριμένες συναλλαγές και όχι σε όλες.

Δηλαδή αν κάποιος πάει να κάνει μια πληρωμή οφειλής ή να στείλει ένα έμβασμα και το καταχωρήσει στις 3 Απριλίου, δηλαδή αύριο ημέρα Παρασκευή, αυτό θα εκτελεστεί στις 7 Απριλίου που λογίζεται ως επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τις instant payments, δηλαδή τις άμεσες μεταφορές και τις μεταφορές μεταξύ λογαριασμών της ίδιας τράπεζας οι οποίες εκτελούνται κανονικά και τα χρήματα εμφανίζονται αμέσως.

Αν κάποιος πάει και κάνει μια μεταφορά από έναν λογαριασμό σε έναν άλλον εντός της ίδιας τράπεζας, όπως για παράδειγμα στην Τράπεζα Πειραιώς, την ανακοίνωση της οποία παραθέτουμε στην αρχή του άρθρου δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στη συναλλαγή του.

Κανονικά εννοείται, λειτουργούν οι αναλήψεις μετρητών και φυσικά κανονικά λειτουργούν και οι πληρωμές με κάρτα.

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Baladis Koumpouras

Baladis Koumpouras

Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για τα κινητά τηλέφωνα και την επιστήμη. Ξεκίνησε το 2018 να εργάζεται στο techmaniacs.gr μετά από ένα σύντομο πέρασμα από myphone.gr και digitallife.gr. Από τότε συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει αυτό που αγαπάει. Περισσότερα στο https://baladiskoumpouras.link/

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.