Skip to content

Αλλαγή στο τρόπο εμφάνισης των χρημάτων στις πληρωμές – Η ανακοίνωση της Πειραιώς

Baladis Koumpouras
Baladis Koumpouras
Κοινοποίηση:
Πειραιώς e-banking λειτουργίες

Εντός της εφαρμογής του Πειραιώς e-banking υπάρχει μία νέα ανακοίνωση, η οποία επισημαίνει ότι από 17/3 οι πληρωμές που πραγματοποιείς σε λογαριασμούς επιχειρήσεων και οργανισμών, για την εξόφληση λογαριασμών δηλαδή, το ποσό που θα πληρώνεις θα εμφανίζεται άμεσα στον λογαριασμό της επιχείρησης και η εντολή δεν θα μπορεί να ανακληθεί.

Αν δηλαδή αυτή τη στιγμή, από τις 17/3, επισκεφθούμε ένα κατάστημα ή κάποιο ATM και πληρώσουμε έναν λογαριασμό, τα χρήματα θα εμφανιστούν άμεσα στον λογαριασμό της επιχείρησης. Υπάρχει όμως μια σημαντική διευκρίνιση που θα πρέπει να γίνει. Το γεγονός δηλαδή ότι μπορεί η ενημέρωση του υπολοίπου εντός του λογαριασμού που πληρώνεις, όπως για παράδειγμα σε έναν πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος, να μην εμφανιστεί άμεσα και να χρειαστεί μια μέρα για να δείξει ότι έχει λάβει την πληρωμή.

Δείτε ακόμη: Κόκκινος συναγερμός για τη Samsung: Σε καθεστώς έκτακτου management

Η ανακοίνωση της Πειραιώς

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού Άμεσων Πληρωμών (IPR), από τις 17/03/2026 έχετε τη δυνατότητα να εξοφλείτε λογαριασμούς και οφειλές προς επιχειρήσεις και οργανισμούς μέσω των καναλιών πληρωμής Piraeus e-banking, Piraeus app, ATM και των Καταστημάτων επιλέγοντας Άμεση Πληρωμή (Instant).

Με την επιλογή Άμεσης Πληρωμής, το ποσό πιστώνεται άμεσα στον λογαριασμό της επιχείρησης ή του οργανισμού και η εντολή είναι ανέκκλητη.

Σημειώνεται ότι, η ενημέρωση του δικαιούχου οργανισμού / επιχείρησης για την πληρωμή ενδέχεται να μην είναι άμεση, εάν δεν υποστηρίζει άμεση ενημέρωση (online).

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς όπως φαίνεται στο e-banking

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Baladis Koumpouras

Baladis Koumpouras

Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για τα κινητά τηλέφωνα και την επιστήμη. Ξεκίνησε το 2018 να εργάζεται στο techmaniacs.gr μετά από ένα σύντομο πέρασμα από myphone.gr και digitallife.gr. Από τότε συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει αυτό που αγαπάει. Περισσότερα στο https://baladiskoumpouras.link/

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.