Το Archer 8 Ultra αποτελεί το πρώτο Wi-Fi 8 router που η TP-Link έδειξε κατά τη διάρκεια της έκθεσης IFA 2026. Σκοπός του, σύμφωνα με το επίσημο δελτίου τύπου που δημοσιεύεται, είναι να επιλύσει τα προβλήματα συνδεσιμότητας που όλοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά, αντί να εστιάζει απλώς στη βελτίωση της ταχύτητας.
Τι προσφέρει: Το Archer 8 Ultra φέρει 18 κεραίες στο εξωτερικό του και μπορεί να προσφέρει ταχύτητες έως 19 Gbps, ενώ μέσω ενσύρματης σύνδεσης αυτές διαμορφώνονται στα έως 10 Gbps.
Παράλληλα έδειξε και το Deco 8 Ultra, ένα Mesh σύστημα με ταχύτητες 22 Gbps και 10 Gbps αντίστοιχα. Με τρεις μονάδες, οι οποίες υποστηρίζουν περισσότερες από 200 συσκευές.
Η TP-Link δεν έχει ανακοινώσει προς το παρόν τις τιμές στις οποίες θα κυκλοφορήσει, ενώ αναφέρει ότι η διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει σε συγκεκριμένες περιοχές, χωρίς να τις διευκρινίζει από τις 30 Σεπτεμβρίου 2026.
Τα πακέτα στην Ελλάδα: Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τη διαθεσιμότητα του router, κρίνουμε σωστό να κάνουμε μια πολύ σύντομη αναφορά και στα πακέτα με πραγματικά απεριόριστα δεδομένα, καθώς θεωρούμε ότι ο όγκος των δεδομένων είναι πάρα πολύ σημαντικός στις μέρες μας.
- Η Cosmote, στο σύνολο των προγραμμάτων της, έχει πραγματικά απεριόριστα δεδομένα χωρίς κάποιον περιορισμό ταχύτητας, εκτός από το Cosmote Mobile Internet Unlimited GB και το Cosmote Speed Booster.
- Η Vodafone με το Vodafone Red Unlimited προσφέρει πραγματικά απεριόριστα GB. Είναι το μόνο πρόγραμμα ιδιωτών στα συμβόλαια με πραγματικά απεριόριστα GB. Ενώ στην καρτοκινητή εφαρμόζει όριο 300GB σύμφωνα με την πολιτική ορθής χρήσης.
- Η Nova είναι η εταιρεία που δύσκολα μπορείς να γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει. Για παράδειγμα, έχουμε αποκρυπτογραφήσει ότι το Nova 5G Home Internet στα 100 Mbps έχει όριο το 1 TB, ενώ και στα Unlimited All προγράμματα πρέπει να εφαρμόζει όγκο παρά το γεγονός ότι αναφέρει ως πραγματικά απεριόριστα, καθώς μάλλον βασίζεται και ξεφεύγει από τη δύσκολη θέση με το απεριόριστη χρήση.