Το techmaniacs.gr πάντοτε έχει προσπαθήσει μέσω των άρθρων του να ενημερώσει τους αναγνώστες του για όλες τις συμφέρουσες λύσεις τόσο στην κινητή όσο και στη σταθερή τηλεφωνία.  Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μια ακόμη οικονομική πρόταση στο χώρο των modems,  μια πρόταση η οποία θα σου επιτρέψει να αντικαταστήσεις τη σταθερή σου με την κινητή τηλεφωνία.  Το έχουμε προτείνει άπειρες φορές και όντως είναι μια καλή πρόταση πόσο μάλλον όταν τα προγράμματα με πραγματικά απεριόριστα GB γίνονται περισσότερα. Γιατί λοιπόν να μένεις κολλημένος με το χαλκό όταν μπορείς να πάρεις ένα modem και να έχεις πραγματικά απεριόριστο ίντερνετ στο σπίτι;

TP-Link Deco X50 5G

Από την άλλη πλευρά τα δίκτυα 5g επεκτείνονται συνεχώς τόσο σε κάλυψη και βελτιώνονται και ως προς τις ταχύτητες.  Επομένως το μόνο που χρειάζεται είναι ένα καλό modem. Το TP-Link Deco X50 5G ανήκει ακριβώς σε αυτήν την κατηγορία, πόσο μάλλον όταν υποστηρίζει και την N78 μπάντα, εκεί δηλαδή που βλέπουμε τις περισσότερες ταχύτητες. 

TP-Link Deco X50 5G

Συνοπτικά τα κυριότερα χαρακτηριστικά του:

 • Ultra-Fast Broadband Connection: Υποστηρίζει τεχνολογία 5G όπως και την N78 μπάντα, είναι ωστόσο και 4G, 4G+.
 • AX3000 Dual-Band Wi-Fi 6 Speed: 2402 Mbps (5 GHz) + 574 Mbps (2.4 GHz)
 • 2.5 Gigabit Wired Connections: 1 θύρα 2.5 Gbps port και μια θύρα Gigabit port
 • Mesh Network: H τεχνολογία Deco mesh διασφαλίζει ισχυρό Wi-Fi σήμα παντού
 • Flexible Network Access: 4G, 5G, Fixed-Line Internet Access
 • Plug & Play: Βάλε απλά τη SIM και είσαι έτοιμος
 • Simplified Setup: Εύκολη ρύθμιση και διαχείριση του δικτύου μέσω του TP-Link Deco app

Το Deco X50 5G γοητεύει από την πρώτη επαφή ως προς το design. Και αυτό γιατί γύρω του θα το βρείτε να το περιβάλλει ένα άκρως εντυπωσιακό πλαστικό που το ανεβάζει σημαντικά από οπτική άποψη. Ακριβώς από κάτω του, στη βάση του router θα βρείτε τη θέση για την είσοδο της SIM, ενώ όπως βλέπουμε και από τις φωτογραφίες περιλαμβάνει και θύρες για να μπορέσεις να συνδέσεις εξωτερικές κεραίες.

TP-Link Deco X50 5G

Η αγορά είναι γεμάτη από πολυκατευθυντικές κεραίες με τις τιμές να ξεκινούν από τα 20 ευρώ. Παράλληλα συναντάμε δυο θύρες Ethernet Gigabit και μια 2.5 Gigabit. Το Deco X50 5G ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του δικτύου υποστηρίζει σύνδεση τόσο σε 4G, 4G+ δίκτυα όσο και 5G, μάλιστα και την N78 όπως προαναφέραμε.

Κάτι που δεν μας άρεσε ιδιαίτερα είναι το διαχειριστικό στο web. Ο χρήστης δηλαδή δεν μπορεί να προβεί σε πλήθος ρυθμίσεων από εκεί, αλλά αντίθετα θα πρέπει να περάσει την σχετική εφαρμογή στο κινητό του για να κάνει τις ρυθμίσεις που επιθυμεί και να το στήσει.

Σε κάθε περίπτωση, πέρα από αυτό το extra βήμα που σε βάζει να κάνεις, το TP-Link Deco app κάνει τη ρύθμιση της συσκευής απίστευτα εύκολη. Ακολουθείς τα βήματα, το app συνδέεται στο router, σου ρυθμίζει το internet και σε βοηθάει να στήσεις το δίκτυό σου πολύ εύκολα.

Μέσα στο app θα δούμε και πλήθος συνδρομητικών υπηρεσιών της TP Link που θα μας βοηθήσουν να αυξήσουμε τα χαρακτηριστικά του router και να το φέρουμε στα μέτρα μας. Συγκεκριμένα, ξεχωρίζει η υπηρεσία που σε προστατεύει έναντι των malwares φροντίζοντας για την ασφάλεια όλου του δικτύου σου, ενώ ο χρήστης θα βρει και προηγμένες ρυθμίσεις γονικού ελέγχου αν επιλέξει να γίνει συνδρομητής.

Στο εσωτερικό του router χτυπά το Snapdragon X62 5G modem της Qualcomm, ενώ μάλιστα συνοδεύεται και από ανεμιστήρα για τις περιπτώσεις όπου θα κατεβάζεις πλήθος αρχείων και θα αρχίσει να ζεσταίνεται.

TP-Link Deco X50 5G

Με ποια προγράμματα μπορεί να συνδυαστεί!

Με τα 5G και 4G προγράμματα απεριόριστων GB όλων των παρόχων στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα:

 • Cosmote Gigamax Unlimited και τις extra SIM αυτών
 • Vodafone Red Unlimited
 • Nova Unlimited All (μια επιφύλαξη προς το συγκεκριμένο, δεν είμαστε συνδρομητές της και δεν γνωρίζουμε αν είναι πραγματικά απεριόριστο)
 • Μπορεί να συνδυαστεί με το Cosmote Neo, το οποίο δεν έχει συμβόλαιο και σου προσφέρει πραγματικά απεριόριστο internet με 33 ευρώ κάθε μήνα.
 • Με  τα εβδομαδιαία πακέτα απεριόριστου internet της καρτοκινητής  (εκτός Nova η οποία στο νέο F2Go δεν έχει, η Vodafone εφαρμόζει 300GB όριο στη καρτοκινητή).
 • TP-Link Deco X50 5G

Το TP-Link Deco X50-5G είναι ένα άκρως αξιόλογο router με πλήθος χαρακτηριστικών μέσω της εφαρμογής που σου επιτρέπει να στήσεις το δίκτυό σου όπως θέλεις. Αν έχεις κουραστεί από το χαλκό και τα προβλήματα που τον συνοδεύουν και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα οπτικής στη περιοχή σου, αποτελεί την ιδανική πρόταση για να λύσεις οριστικά το πρόβλημά σου. Με το 5G των παρόχων να επεκτείνεται συνεχώς, δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνεις δώρο στον εαυτό σου. Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί με τις εντυπώσεις μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.