Η Toshiba αναπτύσσει ένα νέο CMOS οπτικό αισθητήρα για smartphone και tablet ονόματι “Bright Mode”, ο όποιος είναι ικανός να καταγράφει Full HD video στα 240 καρέ το δευτερόλεπτο. Η καινούρια τεχνολογία της Toshiba καταφέρνει να εξασφαλίσει παραπάνω από το διπλάσιο χρόνο έκθεσης προσαρμόζοντας την σε μια interlaced έξοδο video, έτσι ώστε να καταγράφονται τα video σε υψηλούς ρυθμούς καρέ.

toshiba cmos

Το Bright Mode επίσης υποστηρίζει ότι διπλασιάζει το ηλεκτρικό φορτίο του κάθε pixel που έχει σαν αποτέλεσμα οι εικόνες που τραβάει να είναι πολύ πιο φωτεινές από έναν κοινό CMOS sensor. Παράλληλα, το πρόγραμμα της εταιρίας που κάνει την προοδευτική interlace μετατροπή επιτρέπει να γίνονται εγγραφές υψηλής ποιότητας progressive video, με λιγότερες αλλοιώσεις και καμιά επίπτωση στο πραγματικό ρυθμό καρέ.

Οι επερχόμενοι CMOS αισθητήρες φέρνουν νέα διάσταση στην απεικόνιση και καταγραφή video όσο και στην αναπαραγωγή slow motion video υψηλής ανάλυσης φτάνοντας έως και στο ένα όγδοο από τις κανονικές ταχύτητες. Τα πρώτα δείγματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα τα δούμε το πρώτο τετράμηνο του έτους, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα δούμε να ενσωματώνεται σε κάποια συσκευή.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.