Το καλοκαίρι είναι εδώ και αυτό σημαίνει επιπλέον ταξίδια, για ορισμένους. Έχοντας αυτό κατά νου, το Google Wallet θέλει να κάνει την εμπειρία στο ξενοδοχείο λιγότερο ενοχλητική, προσθέτοντας υποστήριξη για κάρτες / κλειδιά ξενοδοχείων. Η Google ενημέρωσε τις σελίδες υποστήριξης της εφαρμογής και ανακοίνωσε ότι το ψηφιακό της πορτοφόλι θα μπορεί πλέον να αποθηκεύει κάρτες / κλειδιά ξενοδοχείων σε ξενοδοχεία που υποστηρίζουν τη λειτουργία.

Η προσθήκη ενός κλειδιού ξενοδοχείου θα λειτουργεί παρόμοια με την προσθήκη μιας πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, η προσθήκη εισιτηρίου, και τα λοιπά, από έναν άμεσο σύνδεσμο. Θα μεταβείτε στον ιστότοπο του ξενοδοχείου, στην εφαρμογή ή θα ακολουθήσετε τις οδηγίες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα πατήσετε στην επιλογή “Προσθήκη στο Google Wallet”. Από εκεί, θα συνδεθείτε και θα μπορείτε να προσθέσετε το ξενοδοχείο, ώστε να μπορείτε να μπαίνετε στο δωμάτιό σας για τη διάρκεια της διαμονής σας χωρίς να χρειάζεται να βγάλετε κάρτα.

Για να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό ως κάρτα / κλειδί ξενοδοχείου, το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε το τηλέφωνο – που προφανώς πρέπει να έχει NFC, να το ξεκλειδώσετε, και να κρατήσετε το πίσω μέρος της συσκευής κοντά στο χερούλι της πόρτας. Ορισμένα μοντέλα τηλεφώνων δεν θα απαιτούν να τα ξεκλειδώσετε πρώτα, αν και δεν έχουμε ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες.

Αν και η ιδέα της προσθήκης μιας κάρτας / κλειδιού ξενοδοχείου στο Google Wallet ακούγεται βολική, προς το παρόν υπάρχει μια σημαντική παγίδα. Η εφαρμογή δεν είναι αυτόματα συμβατή με κάθε σύστημα κάρτας / κλειδιού, οπότε οι αλυσίδες ξενοδοχείων θα πρέπει πρώτα να προσθέσουν σχετική υποστήριξη. Επί του παρόντος, πολύ λίγα ξενοδοχεία υποστηρίζουν τη λειτουργία.

Ας ελπίσουμε ότι η Google θα συνεργαστεί με τις μεγάλες αλυσίδες για να επεκτείνει αυτό το σύστημα γρηγορότερα. Ωστόσο, η φύση αυτού του συστήματος σημαίνει ότι πιθανότατα θα προορίζεται αρχικά κυρίως για ξενοδοχεία υψηλότερων προδιαγραφών, σε αντίθεση με φθηνότερα ξενοδοχεία που μπορεί να μη βλέπουν την αξία της προσθήκης υποστήριξης. Φυσικά, ποτέ δεν ξέρεις και το μόνο που μπορούμε πραγματικά να κάνουμε είναι να περιμένουμε και να δούμε.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.