Η βιομηχανία των smartphone συσκευών βρίσκεται σε ύφεση αυτή τη στιγμή όσον αφορά τη συνολική διάθεση συσκευών, με διψήφιο πτώση σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Αποδεικνύεται ωστόσο ότι η premium κατηγορία αντιστάθηκε σθεναρά σε αυτή την τάση. Πιο συγκεκριμένα, η Canalys αποκαλύπτει ότι η  high-end κατηγορία σημειώσε αύξηση 4.7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Η εταιρεία μάλιστα δημοσιεύει τα 15 πιο δημοφιλή high-end smartphones του πρώτου τριμήνου, κρίνοντας από τις πωλήσεις συσκευών σε retailers. Ειδικότερα, τα iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro, iPhone 14 και iPhone 13 βρέθηκαν στη πρώτη, δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Ενώ ακολουθούν τα iPhone 14 Plus και iPhone 12.

H Samsung από την μεριά της έχει στη λίστα έξι μοντέλα. Ειδικότερα, το Galaxy S23 Ultra βρέθηκε στην πέμπτη θέση, το Galaxy Z Flip 4 στη δέκατη θέση, ενώ τα S23, S23 Plus, S22 και S21 βρέθηκαν στην έβδομη, ένατη, δωδέκατη και δέκατη πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Τέλος, τα Xiaomi 13 και Huawei Μate 50 είναι τα μόνο μη Apple και Samsung smartphones στη λίστα με τα top flagship smartphones.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.