Ένας άνδρας από το Κονέκτικατ συνελήφθη αφού η αστυνομία τον είδε να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το Apple AirTag για να παρακολουθήσει το αυτοκίνητο του θύματος / στόχου του. Καθώς η Πενσυλβάνια εργάζεται για να γίνει η πρώτη πολιτεία με συγκεκριμένη νομοθεσία σχετική με τους tracker της Apple, η αστυνομία συνέλαβε έναν κάτοικο του Κονέκτικατ που κατηγορήθηκε για κακουργήματα, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησε σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με το CT Insider, ο 27χρονος Wilfred Gonzalez κατηγορήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2022 για παρακολούθηση, παραβίαση ασφαλιστικών μέτρων, και πλημμελή διαταραχή ιδιωτικής ζωής. Η τοπική αστυνομία στην πόλη Γουότερμπερι, λέει ότι εστάλη μετά από “αναφερθείσα οικιακή διαμάχη”. Ένας ανακριτής που βρέθηκε στην τοποθεσία “ανακάλυψε τον κατηγορούμενο να τοποθετεί μια συσκευή παρακολούθησης… στο όχημα του θύματος”.

Ακόμα κι αν ο δράστης δεν είχε πιαστεί στα πράσα, οι μέθοδοι πρόληψης της Apple κατά της παρακολούθησης θα είχαν ειδοποιήσει το θύμα. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το iPhone του θύματος θα έδειχνε μια ειδοποίηση ότι ένα άγνωστο AirTag τον / την παρακολουθεί. Αν το θύμα έχει Android, τότε δεν θα υπήρχε η ίδια ειδοποίηση στην οθόνη. Ωστόσο, το ίδιο το AirTag αρχίζει να παράγει έναν ήχο – όταν βρεθεί σε απόσταση από τον ιδιοκτήτη του για κάποια χρονικό διάστημα.

Το θύμα μπορεί στη συνέχεια να ελέγξει τον tracker της Apple με την σχετική εφαρμογή και κρατώντας δίπλα του το iPhone ή το Android τηλέφωνό. Στη συνέχεια, ένας σύνδεσμος τον μεταφέρει σε έναν ιστότοπο του τεχνολογικού κολοσσού και του αναφέρει τον σειριακό αριθμό του AirTag. Αν ερωτηθεί από τις αρχές, η Apple αναφέρει ποιος είναι ο εγγεγραμμένος κάτοχος αυτού του tracker.

Ο Gonzalez αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 δολαρίων και αναμένεται να δικαστεί στις 30 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.