Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρόσθεσε τον κατασκευαστή drone DJI, την κατασκευάστρια chip SMIC, και δεκάδες ακόμα κινέζικες εταιρείες στη λίστα οντοτήτων. Η προσθήκη στη λίστα απαγορεύει στις εταιρείες να εξάγουν τεχνολογία και προϊόντα των ΗΠΑ χωρίς ειδική άδεια.

Ο Υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, δήλωσε ότι “Οι περιορισμοί που προκύπτουν από τη λίστα οντοτήτων είναι απαραίτητο μέτρο για να διασφαλιστεί ότι η Κίνα, μέσω του εθνικού πρωταθλητή της SMIC, δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει τις αμερικανικές τεχνολογίες για να επιτρέψει στα γηγενή επίπεδα προηγμένης τεχνολογίες να υποστηρίξουν τις αποσταθεροποιητικές στρατιωτικές της δραστηριότητες.”

Δεν έχει γίνει σαφές γιατί οι ΗΠΑ πρόσθεσαν τη DJI στη λίστα οντοτήτων, αλλά το Drone DJ λέει ότι ήταν αποτέλεσμα διαφόρων αναφορών που έλεγαν πως η εταιρεία εργάζονταν για την κινέζικη κυβέρνηση. Μέχρι τώρα, κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν έχει σχολιάσει το θέμα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.