Skip to content

Το YouTube θα αρχίσει να επιτρέπει στους χειρότερους δημιουργούς να επιστρέφουν στην πλατφόρμα

Dimitrios Amprazis
Dimitrios Amprazis
Κοινοποίηση:
τέλος μπλοκάρισμα διαφημίσεων Youtube Google Lens Notes SESAC skip button Apple

Η πολιτική του YouTube απέναντι στους δημιουργούς δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα καλή. Η πλατφόρμα έχει την φήμη πως κάνει δύσκολη τη ζωή των δημιουργών, με ψευδείς ισχυρισμούς περί πνευματικών δικαιωμάτων και πολλά ακόμα. Είναι πάρα πολλές οι φορές που το YouTube μας έχει κάνει demonetize βίντεο 20 λεπτών επειδή ακούστηκαν 11 δευτερόλεπτα από ένα τραγούδι, κάτι που φυσικά θεωρείται fair use. Όμως το YouTube εδώ και χρόνια έκανε κάτι καλά. Δεν επέτρεπε σε τοξικά άτομα να ανεβάζουν βίντεο στην πλατφόρμα της, κρατώντας μερικούς από τους χειρότερους ανθρώπους εκτός της πλατφόρμας. Μάλιστα και στη χώρα μας έχουμε παραδείγματα καναλιών που έκλεισαν λόγω απαράδεκτου περιεχομένου, που αποτελούσε προσβολή κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τώρα όμως, το YouTube αφήνει τα πάντα πίσω του.

Από σήμερα το YouTube είναι έτοιμο να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους λογαριασμούς έχασαν την δυνατότητα ανεβάσματος στο YouTube και ήδη ετοιμαζόμαστε για τα πιο trash βίντεο που έχουμε δει ποτέ.

Το YouTube είχε αποκλείσει τον Donald Trump, λόγω των βίντεο που ανέβαζε, με ρατσιστικό περιεχόμενο που καλούσε το κοινό σε εξεγέρσεις κατά μειονοτήτων. Τώρα όμως το Trump είναι πρόεδρος των ΗΠΑ και το YouTube τρέχει να δηλώσει την υποταγή του στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Μετά την συμφωνία καταβολής 24.5 εκατομμυρίων δολαρίων στον Trump για τον τερματισμό του λογαριασμού του στο YouTube, τώρα έρχεται να επιτρέψει σε όλους όσους διαγράφηκαν, να επανέλθουν.

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία είναι απογοητευτικά ασαφής σχετικά με το σε ποιον ακριβώς προσπαθεί να δώσει αυτές τις δεύτερες ευκαιρίες και ποιες παραβάσεις του παρελθόντος μπορεί να αξίζουν έφεση. Ωστόσο, δεδομένου του κλίματος στο οποίο αναδύονται αυτές οι ειδήσεις, είναι δύσκολο να ερμηνευτεί αυτό ως κάτι άλλο εκτός από μια ανατροπή των πολιτικών που σχετίζονται με την COVID-19 και τα ψέματα για τις εκλογές του 2020. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι οι παραβάτες πνευματικών δικαιωμάτων δεν έχουν δεύτερη ευκαιρία, αυτό θα ήταν απλώς “υπερβολικό”.

Αυτό το πολύ λεπτό τηλέφωνο δείχνει σε Apple και Samsung πως γίνεται!

Οι χρήστες με αποκλεισμένους λογαριασμούς που πληρούν τις προϋποθέσεις για αυτήν την επανεξέταση θα αρχίσουν να βλέπουν μια επιλογή αιτήματος νέου καναλιού να εμφανίζεται στο YouTube Studio κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες. Δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία για το πόσα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σκοπεύει να καταβάλει το YouTube σε οποιονδήποτε από αυτούς.

Αυτή δεν είναι μια κίνηση μετανιωμένων δημιουργών που θα αναζητήσουν λύτρωση στην πλατφόρμα του YouTube. Τώρα, τα πιο ακραία και βίαια κανάλια θα βγάλουν τα απωθημένα τους. Εδώ βλέπουμε μια πλατφόρμα που εγκαταλείπει τις αρχές της και αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Ελπίζουμε πως θα υπάρξουν περιορισμοί και δε θα μείνουν τα τοξικά κανάλια για πολύ στην πλατφόρμα.

Πηγή: YouTube Blog

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Dimitrios Amprazis

Dimitrios Amprazis

Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ενώ έχω και σπουδές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημείου Αιγαίου. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.