Εχθές είδαμε πως σε πολύ κόσμο που έχει ενεργό adblocker το YouTube έκανε skip όλο το βίντεο και πήγαινε στο τέλος, με τους χρήστες να μην μπορούν να δουν το βίντεο που ήθελαν, εκτός αν έκλειναν το adblock λογισμικό τους. Ο αυξανόμενος αριθμός διαφημίσεων, έχει γίνει εκνευριστικός, όμως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση, αφού όσοι περισσότεροι βλέπουν βίντεο χωρίς διαφημίσεις, τόσες περισσότερες διαφημίσεις θα παίζει το YouTube για να αντισταθμίσει την απώλεια εσόδων.

Τώρα όμως, χρήστες του Techmaniacs, αλλά και πάρα πολλές αναφορές στο διαδίκτυο, δείχνουν πως η Google, εκτός από το skip του βίντεο μέχρι το τέλος του, αρχίζει να κλείνει τον ήχο στα βίντεο. Μόλις το YouTube ανιχνεύσει πως ο χρήστης έχει adblocker, τότε κλείνει τον ήχο και ο χρήστης δε μπορεί να τον ανοίξει ξανά.

YouTube Adblockers
Σχόλιο που μας άφησε φίλος του Techmaniacs.

Με αυτό τον τρόπο η Google λέει στους χρήστες πως αν θέλουν να δουν βίντεο, θα πρέπει να απενεργοποιήσουν το λογισμικό μπλοκαρίσματος των διαφημίσεων. Η αλήθεια είναι πως μέρα με την μέρα, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους δημιουργούς περιεχομένου να επιβιώσουν από την συνεχόμενη πτώση των εσόδων τους. Ήδη μεγάλα μέσα του εξωτερικού, έχουν αρχίσει να χρεώνουν ένα ποσό τον μήνα για την πρόσβαση στις σελίδες τους και αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, θα εξαπλωθεί σε όλες τις σελίδες, προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτές και να μπορούν να πληρώνουν τα έξοδά τους.

YouTube Adblocker

Πάντως, το μπλοκάρισμα στους adblockers είναι ένα συνεχές κυνηγητό. Η Google μπλοκάρει του adblockers και οι δημιουργεί του λογισμικού βρίσκουν τρόπο να παρακάμψουν τις προστασίες της Google.

Την ίδια στιγμή, πάρα πολλοί χρήστες έχουν στραφεί σε Browsers που μπλοκάρουν τις διαφημίσεις, εγκαθιστώντας κρυφά VPNs, άγνωστης προέλευσης, που μπορεί να θέσει τα δεδομένα των χρηστών σε κίνδυνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.