Μπορεί να είναι εκνευριστική η clickbait φύση των thumbnail στα βίντεο του YouTube, αλλά λειτουργούν αντίστοιχα με τους clickbait τίτλους των βίντεο σε όλες τις πλατφόρμες, ή των άρθρων σε κάθε site. Όλοι μας έχουμε πατήσει σε βίντεο και άρθρα επειδή μας τράβηξε η κεντρική εικόνα ή ο τίτλος τους.

Η Google θέλει να βελτιώσει κάπως την κατάσταση, ή και όχι. Συγκεκριμένα, θα παρέχει ένα εργαλείο που θα επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να δοκιμάζουν αν ένα thumbnail είναι αποτελεσματικό ή όχι. Αυτό μπορεί να έχει θετικά ή και αρνητικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, οι δημιουργοί βίντεο για το YouTube θα μπορούν να ορίζουν 2 ή 3 διαφορετικά thumbnail για ένα βίντεο. Η πλατφόρμα θα εμφανίζει τυχαίο thumbnail για το βίντεο σε κάθε χρήστη και θα συλλέγει δεδομένα για το ποσοστό των χρηστών που πάτησαν στο βίντεο με βάση το κάθε thumbnail.

Έπειτα, οι δημιουργοί θα μπορούν να ελέγχουν αυτά τα ποσοστά και να βλέπουν ποιο thumbnail λειτούργησε καλύτερα στο κοινό τους και στο κοινό της πλατφόρμας, ώστε να επιλέξουν το thumbnail που θα τους αποφέρει περισσότερες προβολές, άρα και έσοδα.

YouTube clickbait thumbnail

Θα μπορούσε, η Google να επεκτείνει αυτή τη δυνατότητα και στον έλεγχο των τίτλων, εκτός από τα thumbnail, στα βίντεο του YouTube. Ωστόσο, κάτι τέτοιο αποτελεί απλά μία υπόθεση και τίποτα παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, τέτοια εργαλεία μπορεί να έχουν θετική ή και αρνητικά αποτελέσματα.

Από τη μία, θα μπορούσε κάποιος δημιουργός να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει λόγος να βάζει clickbait thumbnail στα βίντεο του, γιατί απλά οι χρήστες δεν τσιμπάνε και πατάνε πιο πολύ σε βίντεο με thumbnail που δεν σχεδιάστηκαν ως δολώματα. Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη όψη.

Όπως είπαμε στην αρχή, τα clickbait thumbnail, οι αντίστοιχες εικόνες στα άρθρα, και οι τίτλοι τέτοιας φύσης, λειτουργούν τέλεια γιατί απλά τραβάνε το κοινό. Οπότε, πιο πιθανό είναι το εργαλείο για τα thumbnail στο YouTube να οδηγήσει τους δημιουργούς στη χρήση τέτοιων εικόνων, γιατί απλά θα δείχνει ότι οι χρήστες πατάνε περισσότερο στο βίντεο αν έχει παραπλανητική φώτο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.