Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο, αλλά έχει και κάποιες σκοτεινές πλευρές. Το YouTube, ωστόσο, προσπαθεί να βοηθήσει στην υπεύθυνη χρήση και εφαρμογή της AI και αυτό φέρεται να περιλαμβάνει ένα νέο εργαλείο που επιτρέπει στους δημιουργούς να χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να τραγουδούν σαν τους αγαπημένους τους μουσικούς καλλιτέχνες.

Το Bloomberg αναφέρει ότι το YouTube αναπτύσσει ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που θα επιτρέπει στους δημιουργούς να αλλάζουν τη φωνή τους όταν τραγουδούν για να ακούγονται σαν διάσημοι μουσικοί καλλιτέχνες. Το εργαλείο περιγράφεται ως ικανό να “ηχογραφεί ήχο χρησιμοποιώντας τις φωνές διάσημων μουσικών”.

Αυτή η περίπτωση χρήσης έγινε για πρώτη φορά viral νωρίτερα φέτος, όταν η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει αυθεντικά τραγούδια με ήχο από τον Drake, τα οποία στην πραγματικότητα δεν προέρχονταν από τον Drake. Αντίθετα, η τεχνητή νοημοσύνη είχε δημιουργήσει ένα τραγούδι και τα φωνητικά, και το αποτέλεσμα ήταν τρομακτικά κοντά σε αυθεντικές δημιουργίες του καλλιτέχνη.

Το πρόβλημα με αυτή τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ήταν ότι υπήρχαν πολλά νομικά ζητήματα με τη χρήση της φωνής του καλλιτέχνη. Αυτό είναι το πρόβλημα που προφανώς προσπαθεί να λύσει το YouTube για τη χρήση της AI στην πλατφόρμα του.

Το YouTube ήθελε αρχικά να κάνει το ντεμπούτο αυτού του μουσικού εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης τον περασμένο μήνα, αλλά το ανέβαλε καθώς εξακολουθούσε να επεξεργάζεται τα δικαιώματα που απαιτούνται για να καταστεί το εργαλείο νόμιμο. Μέχρι στιγμής, οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες δεν έχουν ακόμη υπογράψει για την AI.

Η γνωστή πλατφόρμα φιλοξενίας και θέασης βίντεο έχει προσεγγίσει μουσικές εταιρείες για την απόκτηση των δικαιωμάτων τραγουδιών που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να εκπαιδεύσει αυτό το AI εργαλείο. Μπορεί οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες να μην έχουν ακόμη υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.