Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, ανακοίνωσε κέρδη-ρεκόρ για το τέταρτο τρίμηνο του 2023, τα οποία προήλθαν από την επιτυχία του YouTube Premium και άλλων συνδρομητικών υπηρεσιών. Ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai αποκάλυψε ένα αξιοσημείωτο ποσό 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια έσοδα από συνδρομές, πενταπλάσιο από το 2019, αποδίδοντας αυτήν την άνοδο σε πλατφόρμες όπως το YouTube Premium, το YouTube Music, το YouTube TV, και το Google One.

Το YouTube Premium και το Music αναδείχθηκαν σε σημαντικούς συντελεστές των εσόδων από συνδρομές, με τον Pichai να τονίζει την παγκόσμια δυναμική τους σε περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές. Ενώ τα έσοδα του YouTube από διαφημίσεις σημείωσαν επίσης αξιοσημείωτη αύξηση 16% στα 9,2 δισ. δολάρια, ο αντίκτυπος των μέτρων της Alphabet κατά του αποκλεισμού διαφημίσεων παραμένει αβέβαιος, εν μέσω αναφορών για αυξημένη συχνότητα διαφημίσεων και περιεχόμενο απάτης στην πλατφόρμα.

Η Alphabet υπογράμμισε την ανώτερη αξία που προκύπτει από τις συνδρομές Premium, οι οποίες ξεπερνούν τις συνεισφορές των χρηστών που υποστηρίζονται από διαφημίσεις και ωφελούν τους δημιουργούς, τους συνεργάτες και την ίδια την πλατφόρμα. Η εταιρεία σημείωσε σημαντική αύξηση των εσόδων κατά 23% στον τομέα των συνδρομών, των πλατφορμών και των συσκευών, φτάνοντας τα 10,8 δισ. δολάρια ετησίως, κυρίως λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων των συνδρομητικών υπηρεσιών.

Παρά την επίτευξη αύξησης 9% σε ετήσια βάση στα συνολικά ετήσια έσοδα, που ανέρχονται σε 307 δισ. δολάρια, και την αύξηση 13% στα έσοδα του 4ου τριμήνου του 2023 σε 86,3 δισ. δολάρια, η Alphabet ανακοίνωσε πρόσφατα απολύσεις που αφορούν πάνω από 1.000 υπαλλήλους, σηματοδοτώντας περαιτέρω προσπάθειες αναδιάρθρωσης στο μέλλον. Αυτή η οικονομική επιτυχία υπογραμμίζει την αυξανόμενη σημασία των συνδρομητικών μοντέλων στο τοπίο εσόδων της Alphabet, ιδιαίτερα λόγω της επιτυχίας του YouTube Premium και των σχετικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.