Όλους τους προηγούμενους 15 μήνες, το κυρίαρχο design πολλών smartphones ήταν η εγκοπή. Η εγκοπή σε πολλά σχήματα και μεγέθη, ανάλογα με ποιο τηλέφωνο κοιτάς, επιτρέπει στους κατασκευαστές να τοποθετήσουν μεγαλύτερη οθόνη στο smartphone, αλλά και να το συνοδεύσουν με την μπροστινή κάμερα και το ακουστικό. Αλλά είναι ασφαλές να τονίσουμε, ότι η εγκοπή δεν αρέσει σε όλους, στη πράξη αποτελεί το design με τις περισσότερες αντιθετικές απόψεις.

Επομένως, φέτος, οι κατασκευαστές προσπαθούν να αποφύγουν την εγκοπή, ενώ να προσπαθούν να συνεχίσουν να παρέχουν μια μεγάλη edge to edge οθόνη στις συσκευές τους. Έχουμε δει οπές, τηλέφωνα με δυο οθόνες και ακόμη και συσκευές που διπλώνουν στη μέση. Με άλλα λόγια, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η εγκοπή, τα τηλέφωνα και ιδιαίτερα το design αυτών, έχουν γίνει παράξενα.

Μια τέτοια προσπάθεια ως προς το design είναι και ο slider, όπως έκανε η Xiaomi με το Xiaomi Mi Mix 3 το οποίο ανακοινώθηκε τον προηγούμενο χρόνο και έφθασε πρόσφατα στα καταστήματα στην Ευρώπη. Το slider design επιτρέπει την ύπαρξη μιας edge to edge οθόνης χωρίς εγκοπή, επειδή το hardware της κάμερας είναι κρυμμένο πίσω από την οθόνη μέχρι να την χρειαστείς. Μόλις ολοκληρώσεις τη διαδικασία λήψης της selfie, μπορείς να κρύψεις την κάμερα και να απολαύσεις το full screen design. Οι φήμες θέλουν το επόμενο OnePlus smartphone να έχει το ίδιο sliding design.

Εκ πρώτης όψεως το slider λύνει τα προβλήματα της εγκοπής και της οπής με ιδιαίτερα όμορφο τρόπο. Το Mi Mix 3 έχει μια 6.4 ιντσών οθόνη η οποία φθάνει μέχρι το πλάι της συσκευής και στη κορυφή, χωρίς να διακόπτεται από κάμερες, με λίγο πιο παχύ bezel στο κάτω μέρος. Σε μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσεις τη μπροστινή κάμερα, πρέπει να κάνεις slide ολόκληρη την οθόνη προς τα κάτω κατά μισή ίντσα περίπου. Αυτό αποκαλύπτει την κάμερα και την εκκινεί σε selfie mode. Το Mi Mix 3 είναι λίγο διαφορετικό από το Oppo Find X και Vivo Nex, τα οποία και τα δυο έχουν motors για να σηκώσουν και να επιστρέψουν στη θέση της, το camera module. Η αίσθηση, είναι παρόμοια σε κάποιο βαθμό με sliding πληκτρολόγια σε παλαιά messenger smartphone ή σε πιο πρόσφατα, όπως το BlackBerry Priv.

Η αλήθεια είναι ότι σε μερικούς χρήστες, το sliding feature μπορεί να θεωρηθεί κάπως αδέξιο στη χρήση. Είναι ένα μεγάλο τηλέφωνο χωρίς αμφιβολία και για μερικούς το άνοιγμα της κάμερας με το ένα χέρι χωρίς να το ρίξεις μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο. Επιπλέον, ο sliding μηχανισμός, κάνει τη συσκευή να έχει μεγαλύτερο πάχος και βάρος, ενώ στο εσωτερικό του δεν συνοδεύεται από μεγαλύτερη μπαταρία που θα περιμένατε από ένα πιο παχύ smartphone.Τέλος, ο slider ενέχει το κίνδυνο αστοχίας. Δύσκολα μπορείς να βρεις μια θήκη που να το προστατεύει πλήρως, η Xiaomi συμπεριλαμβάνει μια πλαστική στο κουτί με το Mi Mix 3 αλλά οι επιλογές σου σε γενικές γραμμές είναι περιορισμένες.

Από την άλλη βεβαία, η πίσω κάμερα της συσκευής δεν είναι κρυμμένη από τον slider, ενώ υπάρχει και σαρωτής αποτυπωμάτων, επομένως η μόνη φορά που θα χρειαστείς να χρησιμοποιήσεις τον slider είναι για να λάβεις selfies. Με λίγα λόγια, ο slider μπορεί να λύνει το πρόβλημα της εγκοπής, ωστόσο όμως εισάγει κάποια άλλα. Δεν παύει βέβαια, να αποτελεί μια εντυπωσιακή συσκευή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.