Με το watchOS 9 στο Watch Ultra, η Apple εισήγαγε μια νέα λειτουργία για τη μπαταρία με την ονομασία Optimized Charge Limit, η οποία χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση στη συσκευή για να αναλύσει την καθημερινή χρήση και να ορίσει δυναμικά ένα μέγιστο όριο φόρτισης για το ρολόι.

Το watchOS 10 θα επεκτείνει τη λειτουργία Optimized Charge Limit σε περισσότερα μοντέλα Apple Watch, συμπεριλαμβανομένων των Apple Watch SE, Series 6, Series 7 και Series 8. Επιπλέον, όλα τα νεότερα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν με το watchOS 10 θα υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία.

Η λειτουργία Optimized Charge Limit είναι μια επέκταση της λειτουργίας Optimized Battery Charging που φροντίζει για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας λίγο πριν χρησιμοποιήσει το ρολόι ο χρήστης, έτσι περιορίζει την απώλεια ζωής της μπαταρίας λόγω υπερφόρτισης.

Από την άλλη, το Optimized Charge Limit βελτιώνει ακόμα περισσότερο τη βασική λειτουργία προβλέποντας πόση μπαταρία είναι πιθανό να χρειαστεί ο χρήστης κάθε ημέρα. Έπειτα, φορτίζει τη μπαταρία έως το απαιτούμενο επίπεδο ώστε να κρατήσει αρκετά για τις αναμενόμενες ανάγκες του χρήστη την εκάστοτε ημέρα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες ημέρες το Apple Watch να φορτίζει μέχρι το 100%, ενώ άλλες ημέρες μπορεί να φορτίζει μόνο στο 80% ή στο 90%. Η χρήση της λειτουργίας είναι προαιρετική, αλλά είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Επίσης, ενεργοποιείται μόνο σε τοποθεσίες όπου ο χρήστης περνάει πολύ χρόνο.

Τόσο στο watchOS 9, όσο και στο watchOS 10, ο χρήστης μπορεί να παρακάμψει χειροκίνητα ένα προγραμματισμένο όριο βελτιστοποιημένης φόρτισης. Μετά τη σύνδεση του ρολογιού στο φορτιστή μπορεί να επιλέξει την εκτέλεση πλήρους φόρτισης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.