Η Asus μπορεί να μην δημιουργεί πλέον smartwatches, αλλά έχει κρατηθεί στο χώρο των wearables με τα fitness watches. Η εταιρεία επιστρέφει στην έκθεση IFA 2019 με ένα νέο health-tracking watch, το οποίο θέλει να σε κατακτήσει με το design και με τις λειτουργίες που προσφέρει. Στη συγκεκριμένη προσπάθεια της Asus, οι αισθητήρες βρίσκονται στις άκρες γύρω από το σώμα. Υπάρχει, πιο συγκεκριμένα ένα solid-state ECG button στη μια πλευρά, ενώ στην άλλη ένας αισθητήρας PPG, γνωστός ευρέως καλύτερα, ως οπτικός αισθητήρας παρακολούθησης καρδιακού παλμού. Είναι στην ουσία, ο ίδιος αισθητήρας που θα συναντήσεις σε κάθε fitness wearable, από low end μονάδες σαν το Mi band μέχρι και high end προτάσεις, όπως το Apple watch.

O στόχος όλων αυτών είναι αφενός να μπορείς να διαπιστώσεις τον καρδιακό παλμό ανά πάσα στιγμή και αφετέρου να μπορείς να προβείς σε ηλεκτροκαρδιογράφημα για μια καλύτερη εικόνα της υγείας της καρδιάς. Μάλιστα, ο Product Manager του τμήματος του VivoWatch, αναφέρει ότι η συσκευή είναι ένα έξυπνο health gadget που θα προλαμβάνει την υπέρταση και άλλα προβλήματα με την καρδιά. Κάθε ένα από τα tests που αναφέρθηκαν πιο πάνω θα χρειαστούν 15-20 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιηθούν.

Το VivoWatch SP έχει σχεδιαστεί για δρομείς, με GPS, παρακολούθηση της ταχύτητας, της απόστασης και χαρτογράφηση της διαδρομής, υπάρχει μάλιστα και υψομετρητής για τους πεζοπόρους, είναι σε θέση να μετρήσει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, ενώ και ο ύπνος είναι ακόμη ένα στοιχείο στο οποίο εστιάζει, όμως πλέον με παρακολούθηση των επιπέδων οξυγόνου. Ενώ κοιμάστε, θα παρακολουθεί όλα αυτά τα στοιχεία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το WivoWatch SP δεν είναι ένα smartwatch με την παραδοσιακή έννοια του όρου, αλλά ο Lai αναφέρει ότι θα προσφέρει ειδοποιήσεις για κλήσεις και μηνύματα μέσω Bluetooth. Η διάρκεια μπαταρίας φθάνει τις 14 ημέρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα που έδωσε η Asus περιλαμβάνονται πέντε με έξι ECG tests την ημέρα. Η Asus αναφέρει ότι το Vivo Watch SP θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως πριν το τέλος του έτους  με την τιμή του να υπολογίζεται κάτω από 300 δολάρια.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.