Η NASA πρόσφατα δημοσίευσε ένα νέο video που δείχνει πως μπορεί να γεννήθηκε το Φεγγάρι.

Η NASA και το Πανεπιστήμιο Durham του Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάστηκαν πέρυσι για να δημιουργήσουν μια προσομοίωση σε υπερυπολογιστή, η οποία προτείνει μια διαφορετική θεωρία για την προέλευση της Σελήνης.

Η θεωρία προτείνει ότι η Σελήνη μπορεί να σχηματίστηκε μέσα σε λίγες ώρες, όταν υλικά από τη Γη και τον Άρη εκτοξεύτηκαν απευθείας σε τροχιά μετά τη σύγκρουση. Δείχνει τι συμβαίνει καθώς λαμβάνει χώρα σύγκρουση και σχηματίζονται συντρίμμια, τα οποία οδηγούν σε δύο διαφορετικές πορτοκαλί οντότητες, η μικρότερη από τις οποίες γίνεται η Σελήνη.

Οι προσομοιώσεις που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή την έρευνα είναι από τις πιο λεπτομερείς του είδους τους, λειτουργώντας με την υψηλότερη ανάλυση από οποιαδήποτε προσομοίωση για τη μελέτη της προέλευσης της Σελήνης ή άλλων γιγάντιων συγκρούσεων, αναφέρει η λεζάντα του video.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν μας δώσουν και μια ερμηνεία για τους ” προσελληνους” της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας τότε μπορεί να το πάρουμε υποψη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.