Πολλές αγροτικές και ημιαστικές περιοχές βρίσκονται με έναν ορατό κίνδυνο να χάσουν συνολικά τις υπηρεσίες κινητής, χάρη σε έναν νόμο του 2019, που είχε σαν σκοπό να αντικαταστήσει το σύνολο των δικτύων των αμερικανικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας από εξοπλισμό που έχει φτιαχτεί από κινεζικές εταιρείες.

Κάνε smart οποιοδήποτε αυτοκίνητο με το κινητό σου ή tablet με αυτό το app

Και ενώ πολλές εταιρείες είχαν λάβει σαφείς υποσχέσεις για αποζημιώσεις από τις κυβερνήσεις ως μέρος του προγράμματος rip and replace, ωστόσο πολλές από αυτές έχουν δει μέχρι σήμερα ελάχιστα κονδύλια ως και καθόλου.

Η κατάσταση αυτή στην Αμερική, αποτελεί σαφή προειδοποίηση για παρόμοια περιστατικά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Όταν μια κυβέρνηση, χωρίς να παρουσιάζει στους πολίτες της στοιχεία, αποφασίζει να ξηλώσει τα πάντα μέσα σε μια νύχτα, οι συνέπειες είναι τεράστιες και η περίπτωση των ΗΠΑ το αντικατοπτρίζει περίτρανα.

To GPS δεν δείχνει πλέον σωστά και είναι το επόμενο μεγάλο πρόβλημα των smartphones, αεροπλάνων και πλοίων

Η ομοσπονδιακή προσπάθεια να βάλουν μπλόκο σε κινεζικό εξοπλισμό, σιγόβραζε εδώ και αρκετό καιρό, ενώ εντάθηκε κατά τη διακυβέρνηση Trump. Τον Μάιο του 2019, εκτελεστικό διάταγμα έβαλε τέλος σε αμερικανικούς παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, από το να αγοράζουν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που είχε δημιουργηθεί από εταιρείες, ενός ξένου αντίπαλου έθνους.

Εκπρόσωποι της βιομηχανίας και της κυβέρνησης, υποστήριζαν ότι η Κίνα χρησιμοποιούσε τον εξοπλισμό της Huawei και της ZTE για να παρακολουθεί τις ΗΠΑ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί κάτι.

Όπως άλλωστε εξηγούσε και η The Washington Post πριν από λίγες ημέρες, εταιρείες όπως η Verizon και η Sprint, έχουν εδώ και καιρό απαγορεύσει τον εξοπλισμό Huawei και ZTE. Αλλά για πολλές μικρότερες εταιρείες, αυτός ο εξοπλισμός από τη Κίνα, είναι η πιο οικονομική λύση και ο μόνος δρόμος για την επιβίωσή τους.

Παράλληλα, το πρόγραμμα rip and replace, δηλαδή ξήλωμα και αντικατάσταση βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και σήμερα, ωστόσο ελάχιστα έχουν γίνει για να βοηθηθούν μικρότερες εταιρείες να διαχειριστούν το κόστος της μετάβασης.

Σε πρόσφατη επιστολή προς το Κογκρέσο , η επικεφαλής της FCC, Jessica Rosenworcel εξήγησε ότι το 40% των παρόχων δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον εξοπλισμό των Huawei και ZTE χωρίς ομοσπονδιακή χρηματοδότηση. Η FCC ανέβασε το κόστος σε νέους υπολογισμούς, ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλυφθούν σε εθνικό επίπεδο τα κόστη για το ξήλωμα και την αντικατάσταση του εξοπλισμού.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εντάξει, είμαι σίγουρος πλέον, αυτός ο άνθρωπος είναι εγκεφαλικά ανάπηρος και σίγουρα 800 χρόνων, παθαίνει εγκεφαλικά καθώς γράφει… Τι είναι αυτό πάλι;

    “Πολλές αγροτικές και ημιαστικές περιοχές βρίσκονται με έναν ορατό δίκτυο να χάσουν συνολικά τις υπηρεσίες κινητής”

    Δεν διάβασα παρακάτω γιατί τα θέλω τα μάτια μου. Πάτησα κατευθείαν στην πηγή. Πάλι καλά που τη βάζετε, καμιά φορά.

    • Αρχικά πάντα βάζουμε πηγές, εκτός αν πρόκειται για αποκλειστικές πληροφορίες. Πολλές φορές λόγω του φόρτου όμως και με τον ορθογραφικό έλεγχο να κάνει τα δικά του, κάποια πράγματα ξεφεύγουν. Από την άλλη η αντίδραση μήπως είναι λίγο ακραία;

  2. Γιατί βάζετε τέτοιους τίτλους όμως; Χωρίς να λέτε στον τίτλο ότι πρόκειται για την Αμερική;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.