Του Hadlee Simon, androidauthority.com

Ένα από τα λιγότερα γνωστά features του Huawei Mate 20 Pro είναι το underwater mode του camera app που σου επιτρέπει στη θεωρία να λαμβάνεις φωτογραφίες κάτω από το νερό. Και η αλήθεια είναι αν και πρόκειται για ένα όμορφο χαρακτηριστικό, η Huawei χρειάζεται να κάνει πολλά για να το βελτιώσει.

Μόλις πραγματοποιήσεις εναλλαγή σε αυτό το mode, το camera app θα εμφανίσει μια προειδοποίηση ότι θα πρέπει να προβείς στη χρήση μιας επίσημης -underwater- θήκης. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα εδώ. Η επίσημη θήκη, δεν είναι ευρέως διαθέσιμη εκτός Κίνας. Μόλις το mode ενεργοποιηθεί, θα διαπιστώσεις ότι το volume up button ελέγχει τις φωτογραφίες, ενώ με το volume-down button θα ελέγχετε τα βίντεο. Πατήστε το volume down και θα ξεκινήσει η εγγραφή ενός βίντεο αλλά μπορείς να πατήσεις το volume up button για να γίνει παύση του βίντεο. Για να βγεις τελείως από αυτό το mode θα πρέπει να πιέσεις μια συγκεκριμένη περιοχή του viewfinder για περίπου ένα δευτερόλεπτο.

Το νερό αλληλεπιδρά με την οθόνη και κάνει το τηλέφωνο να βγαίνει από αυτό το mode. Άλλα τηλέφωνα, ιδίως τα σκληροτράχηλα της Hisense δίνουν τη δυνατότητα εξόδου με διπλή πίεση στο power button. Ένας αξιόπιστος τρόπος παραμονής σε underwater mode δεν είναι η μόνη περιοχή της βελτίωσης που πρέπει να κάνει η Huawei. Η εταιρεία δεν επιτρέπει τη χρήση των telephoto και των wide angle καμερών σε αυτό το mode. Είναι αβέβαιο γιατί η εταιρεία αποφάσισε κατά της χρήσης των άλλων καμερών. Ίσως απλά να πίστευε ότι η ποιότητα που προσέφεραν αυτές οι κάμερες κάτω από το νερό δεν ήταν αρκετά καλή.

Άλλο ένα μειονέκτημα, είναι ότι δεν μπορείς να μεταβείς στην selfie κάμερα σε αυτό το mode και επομένως θα μπορείς να λάβεις selfie μόνο από την πίσω κάμερα. Τέλος, δεν επιτρέπεται η εγγραφή 4k ή 1080p/60fps. Στη πισίνα τα πράγματα γίνονται λίγο καλύτερα. Η έλλειψη κυμάτων σε συνδυασμό με το πιο καθαρό νερό θα σου επιτρέψει να λάβεις πιο καθαρές φωτογραφίες. Επίσης δεν έχεις να χρησιμοποιήσεις μια θήκη. Αλλά και πάλι η μη δυνατότητα χρήσης της μπροστινής κάμερας θα ενοχλήσει αρκετούς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.