Η Twitter Inc. δήλωσε ότι ανέστειλε κάθε διαφήμιση στη Ρωσία και την Ουκρανία, επιδιώκοντας να διασφαλίσει ότι οι προωθητικές αναρτήσεις δεν υποβαθμίζουν τις πληροφορίες δημόσιας ασφάλειας που αποστέλλονται μέσω του κοινωνικού δικτύου.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο δεν θα εμφανίζει διαφημίσεις σε αυτές τις αγορές και επίσης θα περιορίσει τις προτάσεις tweet που εμφανίζονται στα χρονοδιαγράμματα των χρηστών από λογαριασμούς που δεν ακολουθούν ήδη, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διάδοση παραπλανητικού και καταχρηστικού περιεχομένου.

Η Ρωσία εξαπέλυσε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία νωρίς την Πέμπτη, επιτιθέμενη από τα βόρεια, τα ανατολικά, και τα νότια της χώρας. Τα ρωσικά στρατεύματα βομβαρδίζουν πόλεις της Ουκρανίας, με στόχο να καταλάβουν την πρωτεύουσα, το Κίεβο.

Το Twitter είχε δηλώσει προηγουμένως ότι παρακολουθεί δημοσιεύσεις που παραβιάζουν τους κανόνες του Twitter, ως μέρος της προσπάθειάς του να καταπολεμήσει το προβληματικό περιεχόμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Όπως και να έχει, δυστυχώς, το Twitter δεν παρέχει στους χρήστες κανένα εργαλείο αναφοράς fake news και άλλου τέτοιου είδους περιεχόμενο. Οπότε, στην ουσία δεν κάνει τίποτα για να καταπολεμήσει ουσιαστικά τη διάδοση τέτοιων ειδήσεων.

Η Meta Platforms Inc., η οποία κατέχει τα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Instagram, ελέγχει και επισημαίνει δημοσιεύσεις από ρωσικούς κρατικούς οργανισμούς μέσων ενημέρωσης. Επιπλέον, παρέχει καλύτερη πληροφόρηση για τα fake news.

Η ρωσική κυβέρνηση είπε νωρίτερα την Παρασκευή ότι θα περιορίσει εν μέρει το Facebook στη χώρα, ως αποτέλεσμα της δράσης της Meta Platforms Inc. – υποτίθεται.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.