Το Xiaomi 14 διαθέτει από τα καλύτερα συστήματα καμερών στην κατηγορία των premium smartphone, σύμφωνα με το DxOMark. Η τελευταία ναυαρχίδα της εταιρείας έκανε ντεμπούτο πρόσφατα στην παγκόσμια αγορά και η θέση που του έδωσε η γνωστή πλατφόρμα αξιολογήσεων αναδεικνύει τις βελτιώσεις στην εμπειρία της φωτογραφίας που προσφέρει αυτή τη συσκευή σε σχέση με τους προκατόχους της.

Το DxOMark έδωσε στο Xiaomi 14 συνολική βαθμολογία 138 βαθμούς. Για όσους δεν γνωρίζουν, η κατάταξη των premium smartphone αφορά συσκευές που η τιμή τους κυμαίνεται μεταξύ 600 και 800 δολαρίων ΗΠΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι το νέο βασικό flagship της Xiaomi 50MP με OIS, διάφραγμα f/1.6 και μέγεθος 1/1.31″, σε συνδυασμό με μία 50MP FOV 115° ultra wide και 50MP telephoto με OIS και εστιακή απόσταση 75mm.

Xiaomi 14 DxOMark

Στις δοκιμές του, το DxOMark σημείωσε ότι υπήρχαν διάφορες βελτιώσεις στην κάμερα του Xiaomi 14 σε σχέση με το Xiaomi 13. Αυτές οι βελτιώσεις αποδόθηκαν σε στον μεγαλύτερο αισθητήρα και το μεγαλύτερο διάφραγμα. Το 14 επαινέθηκε για την ακριβή έκθεση σε διαφορετικές συνθήκες. Η ισορροπία λευκού ήταν ουδέτερη και η συσκευή κατάφερε να διατηρήσει υψηλά επίπεδα λεπτομερειών τόσο στις φωτογραφίες όσο και στο βίντεο.

Υπήρχε χαμηλό επίπεδο θορύβου στη φωτογραφία και ακόμη και ο τηλεφακός κατάφερε να διατηρήσει καλές λεπτομέρειες. Ωστόσο, το Xiaomi 14 υπέφερε από artifacts, αντανάκλαση, και ghosting στις φωτογραφίες. Κατά τη λήψη βίντεο, ο θόρυβος ήταν σαφώς ορατός σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Εντωμεταξύ, οι φωτεινότερες σκηνές και οι συνθήκες οπίσθιου φωτισμού οδήγησαν σε χαμηλή αντίθεση στα πρόσωπα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.