Οι κατασκευαστές προσπαθούν να δημιουργούν πάντα κάτι νέο, και εννοείται να οραματίζονται το μέλλον. Η OnePlus παρουσίασε πριν μήνες το OnePlus One Concept ένα project που αποκάλυπται το μέλλον των smartphones. Από την άλλη, η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mi Alpha, ένα concept smartphone βγαλμένο από το μέλλον και πλήρως λειτουργικό.

Τώρα, νέα πατέντα αποκαλύπτει το πώς φαντάζεται η Xiaomi τα smartphones του μέλλοντος. Με βάση τα έγγραφα της πατέντας και τα σχέδια του LetsGoDigital, η κινέζικη κατασκευάστρια φαντάζεται ότι στο μέλλον τα έξυπνα τηλέφωνα θα έχουν απαραιτήτως waterfall οθόνες και εντελώς διαφορετικό λειτουργικό σύστημα.

Τα μόνα εμφανή bezels, αν και σχεδόν ανύπαρκτα, είναι τα πάνω και κάτω, ενώ η οθόνη είναι waterfall προσφέροντας έναν all-screen σχεδιασμό. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη πατέντα το θέμα είναι το software, που αποκαλύπτει πολύ περισσότερα στοιχεία.

Smartphone Future Xiaomi

Αρχικά, οι πλευρές της οθόνης θα έχουν ενδεχομένως touch sensitive περιοχές. Έπειτα, δεν θα υπάρχει μπάρα ειδοποιήσεων, ούτε βασικό μενού πλοήγησης. Τουλάχιστον όχι όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Η μπάρα ειδοποιήσεων θα βρίσκεται στη μία πλαϊνή πλευρά της οθόνης, και το μενού πλοήσης στην άλλη.

Επιπλέον, πουθενά δεν εμφανίζεται κάποιο punch hole, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Xiaomi δεν θέλει κάμερες στην πρόσοψη των μελλοντικών smartphones. Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι η selfie θα είναι σε pop-up μηχανισμό, αλλά η πατένα δείχνει under-display κάμερα.

Άρα, τα smartphones του μέλλοντος θα είναι all-screen, με touch sensitive περιοχές, και under-display κάμερα. Στοιχεία που θα προσφέρουν μία πραγματική full-screen εμπειρία. Σύμφωνα με τη Xiaomi.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Xiaomi…. μμμ. Ότι κ να βγάλει μια ζωή με bug κ προβλήματα τι να το κάνουμε. Ας μάθουν να φτιάχνουν ένα λογισμικό πρώτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.