Ο Michael Bennet – γερουσιαστής του Κολοράντο και μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας σε επιστολή του προς την Google και την Apple αυτή την Πέμπτη, καλεί τις εν λόγω εταιρείες να απαγορεύσουν το TikTok από τα καταστήματα εφαρμογών, λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Οι New York Times αναφέρουν ότι η επιστολή απευθύνεται στους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών και πιο συγκεκριμένα στον Tim Cook της Apple και τον Sundar Pichai της Google. Ειδικότερα, στην εν λόγω επιστολή, ο Michael Bennet αναφέρει ότι δεν είναι καθόλου σωστό για την κινεζική κυβέρνηση να έχει πρόσβαση σε τόσα δεδομένα ή τη δυνατότητα να επιμελείται τέτοιου είδους μέσα για το ένα τρίτο του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Από την μεριά της, η εκπρόσωπος του TikTok, Brooke Oberwetter σχολίασε την επιστολή του Michael Bennet, εκφράζοντας την ανησυχία της για την υποκειμενικότητά της και το πώς μπορεί να είναι παραπλανητική. Δήλωσε ότι η έκθεση αγνόησε εντελώς το σχέδιο της εταιρείας Project Texas για τη διασφάλιση όλων των χρηστών της σε θέματα διαφάνειας δεδομένων.

Αξίζει πάντως να αναφέρθεί, πως το TikTok επισημαίνει ότι τα δεδομένα δεν μεταφέρονται με κανέναν τρόπο στην κινεζική κυβέρνηση. Η εταιρεία υπέβαλε σχέδιο τον Αύγουστο, στο οποίο περιγράφει λεπτομερώς πώς σκοπεύει να αποτρέψει την πρόσβαση της Κίνας σε δεδομένα των ΗΠΑ, ενώ είναι και πρόθυμη να αφήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιβλέψει τις δραστηριότητές της σε μια προσπάθεια να αποδείξει τον ισχυρισμό της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.