Το dislike είναι ένα από τα πιο αντιπαθητικά πράγματα στον χώρο του διαδικτύου, όπως και η μη αποδοχή όσων κάνει ή λέει κάποιος στον πραγματικό κόσμο, αλλά υπάρχει και οι χρήστες το χρησιμοποιούν για να δείξουν ότι κάτι δεν τους αρέσει. Μπορεί το YouTube να έχει αφαιρέσει τον μετρητή τον dislike και πολύ θα ήθελε να καταργήσει ακόμα και το κουμπί, αλλά το TikTok αποφάσισε να προσθέσει ένα τέτοιο κουμπί στα σχόλια των βίντεο που ανεβάζουν οι χρήστες.

Η εταιρεία δοκιμάζει αυτό το χαρακτηριστικό εδώ και καιρό – το έχουμε δει σε λογαριασμούς μας εδώ και 2 μήνες, αλλά τώρα το κυκλοφόρησε παγκοσμίως. Η χρήση του απλή, αν δεν σου αρέσει ένα σχόλιο απλά πατάς το thumbs down εικονίδιο. Οι άλλη χρήστες δεν μπορούν να δουν ότι έκανες dislike, ενώ δεν υπάρχει μετρητής. Οπότε, ποια η χρησιμότητα αυτού του νέου χαρακτηριστικού;

Το TikTok αναφέρει ότι με αυτό το χαρακτηριστικό θέλουν να δημιουργήσουν καλύτερη εμπειρία για την κοινότητα τους, γι’ αυτό δεν εμφανίζουν τον μετρητή των dislike. Ωστόσο, θα χρησιμοποιούν οι ίδιοι τα δεδομένα για να βελτιώνουν την περιοχή των σχολίων. Ενδεχομένως, η εταιρεία θα αφαιρεί αυτόματα όσα σχόλια λαμβάνουν πολλά dislike, και έτσι οι χρήστες που τόνισαν ότι δεν τους αρέσουν θα γνωρίζουν ότι τελικά δεν ήταν οι μόνοι που ενοχλήθηκαν από το εκάστοτε σχόλιο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.