Το YouTube θα σταματήσει να εμφανίζει συστάσεις βίντεο σε χρήστες που έχουν απενεργοποιήσει το ιστορικό παρακολούθησης. Η πλατφόρμα ενημέρωσε τη σελίδα υποστήριξής της στις 8 Αυγούστου για να σημειώσει ότι από τώρα και στο εξής οι συστάσεις των συνδρομητών που δεν έχουν σημαντικό ιστορικό παρακολούθησης θα απενεργοποιούνται.

Αυτό σημαίνει ότι η αρχική σελίδα του YouTube μπορεί να μοιάζει πολύ διαφορετική αν προτιμάτε να διαγράψετε και να απενεργοποιήσετε το ιστορικό παρακολούθησης. Θα εξακολουθείτε να μπορείτε να βλέπετε τη γραμμή αναζήτησης και το αριστερό μενού. Ωστόσο, η ροή των συνιστώμενων βίντεο θα είναι κενή. Για ορισμένους, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα βλέπουν μια σε μεγάλο βαθμό κενή αρχική σελίδα, τόσο στο κινητό όσο και στον ιστό.

Το YouTube δικαιολογεί την αλλαγή λέγοντας ότι η νέα εμπειρία θα επιτρέψει στους χρήστες να αναζητούν και να περιηγούνται στα εγγεγραμμένα κανάλια χωρίς την απόσπαση της προσοχής από τα συνιστώμενα βίντεο. Ωστόσο, η κίνηση αυτή δεν βρίσκει σύμφωνους όλους εκείνους που δεν θέλουν να ενεργοποιήσουν το ιστορικό παρακολούθησης στην πλατφόρμα. Πολύ περισσότερο επειδή εξακολουθεί να μην επιβάλλει αυτή την απαίτηση στους αποσυνδεδεμένους χρήστες που έτσι και αλλιώς δεν έχουν ιστορικό παρακολούθησης.

Ενώ ορισμένοι χρήστες του YouTube έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν τα αποτελέσματα της αλλαγής, η πλατφόρμα σημειώνει ότι θα επεκταθεί σε όλους σταδιακά, κατά τους επόμενους μήνες. Οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις του ιστορικού παρακολούθησης ανά πάσα στιγμή με βάση τις προτιμήσεις τους. Έτσι, αν σας αρέσει να ανακαλύπτετε νέα βίντεο μέσω των συστάσεων βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τη σχετική ρύθμιση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.