Πολύ σύντομα αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων η ΚΥΑ που θα ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την έναρξη λειτουργίας του δορυφορικού internet της Starlink στην Ελλάδα. Στην ουσία αποτελεί την άδεια εγκατάστασης των δορυφορικών πιάτων που είναι απαραίτητα για την υπηρεσία Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας capital.gr, όλα είναι είναι έτοιμα, έχουν πέσει ήδη οι απαραίτητες υπογραφές και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία της υπηρεσίας.

Οι πρώτες συνδέσεις θα δοθούν σε μικρό αριθμό ανθρώπων και αργότερα θα αρχίσουν να στέλνονται οι εξοπλισμοί όσων έκανα παραγγελία τους προηγούμενους μήνες. Αναμένουμε να δοθεί και σε διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες στα πλαίσια του επίσημου λανσαρίσματος για να το δοκιμάσουν και να διατυπώσουν τη γνώμη τους.

Το Starlink υπόσχεται internet και στο πιο απομακρυσμένο σημείο, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά του πλανήτη, με πολύ χαμηλό latency και ταχύτητες που φθάνουν ή και ξεπερνούν τα 100Mbps. Ο ίδιος ο Musk είχε δηλώσει ότι στόχος είναι να καλυφθούν αραιοκατοικημένες περιοχές, εκεί που τα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας σέρνονται ή είναι ανύπαρκτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.