Η επίσημη έκδοση του Android 9 είχε παρουσιαστεί επισήμως μόλις πριν από λίγες ημέρες και είχαμε αναφερθεί με αναλύτικό άρθρο εδώ στο techmaniacs.gr. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Google, το οποίο βελτιώνει σημαντικά συνολικά, την αλληλεπίδραση του χρήστη με τη συσκευή του, ενώ χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό την τεχνητή νουμοσύνη, για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εμπειρία. Αλλά αυτό που σίγουρα περίμεναν οι χρήστες στο Android 9 Pie, είναι ένας νέος και εύκολος τρόπος για το split screen.

Η παλαιά μέθοδος, απαιτούσε από τους χρήστες να πατήσουν στο τετράγωνο που βρίσκεται στο κάτω μέρος του smartphone για λίγη ώρα. Μόλις γινόταν αυτό, το δεύτερο app μπορούσε να επιλεγεί. Στο Android 9 με τα gestures controls να έχουν ενεργοποιηθεί πλέον, κάνεις swipe up από το «pill» προς την κορυφή της οθόνης. Στη συνέχεια πιέζεις το εικονίδιο της εφαρμογής και επιλέγεις το split screen. Και τέλος, επιλέγεις την εφαρμογή που θέλεις στο κάτω μέρος της split screen.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το phonearena.com, τώρα απαιτούνται πλέον τέσσερα βήματα για να ενεργοποιηθεί το split screen στο Android 9, αντί για δυο σε προηγούμενες εκδόσεις του Android. Επιπλέον, όπως σημειώνει και ένας χρήστης του Reddit, η εκκίνηση του split screen feature στο Android 9 σημαίνει την προσωρινή παύση οποιουδήποτε περιεχομένου γίνεται stream, όταν ενεργοποιείς το feature. Προηγούμενως, μπορούσες να συνεχίσεις να κάνεις stream περιεχομένου, ενώ ρύθμιζες το split screen feature.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.