Με όλη την πρόσφατη συζήτηση για την προστασία των προσωπικών δεδομένων μας, μια εταιρεία που ονομάζεται WiSpear πουλάει ένα φορτηγό που μπορεί να χακάρει το iPhone ή το Android σας ακόμη και αν είστε 500 μέτρα μακριά. Το όχημα, το οποίο ονομάζεται SpearHead 360, είναι σχεδιασμένο από τον Tal Dilian, έναν Ισραηλινό με μεγάλο όνομα στον κλάδο της παρακολούθησης. Το SpearHead 360 χρησιμοποιεί 24 κεραίες που βοηθούν στο να κλειδώσει το σύστημα παρακολούθησης στις συσκευές. Μόλις συμβεί αυτό, το σύστημα έχει τέσσερις διαφορετικές μεθόδους για να φτάσει το στοχευόμενο τηλέφωνο με σκοπό μιας επίθεσης man-in-the-middle.

Εκτός του ότι επιτρέπει στον χειριστή του οχήματος να εισέλθει στο smartphone σας, το SpearHead 360 είναι εξοπλισμένο με τέσσερα διαφορετικά είδη κακόβουλου λογισμικού για να μολύνει διάφορα λειτουργικά συστήματα, όπως το iOS και το Android. Ο Dilian λέει επίσης ότι έχει πρόσβαση σε κενά ασφαλείας που αφήνουν ανοιχτή τρύπα σε κάθε χάκερ που θέλει να φυτέψει εύκολα το προαναφερθέν κακόβουλο λογισμικό. Το φορτηγό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίθεση σε πολλές συσκευές που τρέχουν το ίδιο ή διαφορετικό λειτουργικό σύστημα, στην ίδια γεωγραφική θέση, όλες ταυτόχρονα.

Με τιμή από 3,5 έως 5 εκατομμύρια δολάρια, το SpearHead 360 είναι πολύ ακριβό για οποιοδήποτε τοπικό αστυνομικό τμήμα. Τα αξεσουάρ περιλαμβάνουν ένα drone και ένα σακίδιο (αξίας 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων) που μπορούν να εκτελέσουν τις ίδιες επιθέσεις. Το όχημα παρουσιάστηκε πρόσφατα στα συνέδρια ISS World και Eurosatory.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι αντιδράσεις είναι έντονες. Αυτό που κάνει το λεωφορείο τόσο επικίνδυνο είναι ότι χρησιμοποιεί κενά ασφαλείας άγνωστα στους κατασκευαστές τηλεφώνων, αλλά και δύο από τις τέσσερις επιθέσεις man-in-the-middle με Wi-Fi δεν έχουν ποτέ αποκαλυφθεί. Λαμβάνοντας υπόψη ότι βασίζονται σε ελαττώματα στο πρωτόκολλο Wi-Fi, αυτές οι επιθέσεις, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν μπορούν να καλυφθούν.

Μέχρι στιγμής, ο Dilian δεν έχει πουλήσει κανένα φορτηγό, αλλά αναμένει δύο έως τέσσερα από αυτά να πουληθούν πριν από το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.