Αν και ο Snapdragon 8 Gen 3 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, ο Digital Chat Station δίνει τις πρώτες πληροφορίες για τον Snapdragon 8 Gen 4. Με την εξαγορά της Nuvia εκ μέρους της Qualcomm για 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια, η εταιρεία θα παράξει custom cores για να αντικαταστήσει τους ARM Cortex πυρήνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Qualcomm θα χρησιμοποιήσει μια διάταξη παρόμοια με της Apple στους A series επεξεργαστές, με δυο performance πυρήνες και έξι power/efficiency cores. Ο Snapdragon 8 Gen 4 θα εξοπλιστεί με δυο Phoenix L CPU cores και έξι Phoenix M CPU cores. Οι νέοι πυρήνες θα υποστηρίζουν την επόμενη γενιάς RAM, την LPDDR6 και θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική N3E της TSMC.

Η N3E της TSMC είναι η δεύτερη γενιάς αρχιτεκτονική των 3nm και έχει τρία κύρια χαρακτηριστικά. Θα είναι πιο φθηνή από την πρώτη 3nm και ρίχνει τις επιδόσεις και το efficiency, κάτι που αποτελεί και την αιτία για την οποία οι κατασκευαστές smartphone συσκευών περίμεναν την εν λόγω αρχιτεκτονική πριν μεταβούν στα 3nm.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.