Η Oppo είχε αποκαλύψει το Find X5 Pro flagship smartphone πριν από περίπου ένα μήνα και ένα από τα μοναδικά feature της εν λόγω συσκευής είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας που φθάνει τους 1600 κύκλους φόρτισης, ένα ποσό διπλάσιο από αυτό που υπόσχεται η βιομηχανία.

Σύμφωνα με την Oppo σε επίσημο δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, όλες αυτές οι καινοτομίες οφείλονται στο ολοκαίνουργιο Battery Health Engine, το οποίο περιλαμβάνει δυο σημαντικές τεχνολογίες: το Smart Battery Health Algorithm και την τεχνολογία Battery Healing. Ο αλγόριθμος παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο το ηλεκτρικό δυναμικό στα αρνητικά ηλεκτρόδια στο εσωτερικό της μπαταρίας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να ρυθμίσει το ρεύμα φόρτισης σε ένα εύρος που θα ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση νεκρού λιθίου, διατηρώντας παράλληλα την ταχύτητα φόρτισης.

Το νεκρό λίθιο είναι ο κύριος λόγος που οι μπαταρίες χάνουν χωρητικότητα για πολλούς λόγους όπως για παράδειγμα το overcharging. Οι αλγόριθμοι της Oppo βασίζονται σε τρια χρόνια ερευνών στο εργαστήριο και εργάζονται για να διατηρήσουν όσα περισσότερα ιόντα λιθίου.

Από την μεριά της η τεχνολογία Battery Healing επισκευάζει τα ηλεκτρόδια προστατεύοντας τις επιδόσεις της μπαταρίας και επεκτείνοντας την διάρκεια ζωής της. Οι δοκιμές της Oppo έδειξαν ότι η μπαταρία μπορεί να κρατήσει το 80% της χωρητικότητας σε 1.600 ολοκληρωμένους κύκλους φόρτισης, που θεωρητικά μπορεί να το φθάσει κάποιος σε κάτω από δυο χρόνια, αν και η Oppo πιστεύει ότι τα νούμερα θα έρθουν μετά από τέσσερα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.