Τα Samsung Galaxy Z Fold 3 και Z Fold 4 υποστηρίζουν S Pen, αλλά οι συσκευές δεν διαθέτουν ενσωματωμένη υποδοχή για την αποθήκευση της γραφίδας. Όμως, διαρκώς κυκλοφορούν φήμες ότι η εταιρεία ετοιμάζει την προσθήκη της υποδοχής, οι οποίες μεταφέρονται από το ένα μοντέλο στο επόμενο. Εφόσον δεν την είδαμε στο Galaxy Z Fold 4, οι πηγές άρχισαν να μιλούν για το Samsung Galaxy Z Fold 5, αλλά μια νέα αναφορά διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Η Samsung αποφάσισε να μην προσθέσει υποδοχή για το S Pen στο επερχόμενο book-style foldable smartphones της, σύμφωνα με το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων ET News, παρότι εργαζόταν πράγματι πάνω σε αυτήν την αλλαγή. Το ET News ανέφερε ότι η υποδοχή για το S Pen εγκαταλείφθηκε στο τελικό μοντέλο λόγω σχεδιαστικών εκτιμήσεων και επιπτώσεων στον εσωτερικό χώρο. Πιο συγκεκριμένα, το πρακτορείο ανέφερε ότι η υποδοχή θα αύξανε το πάχος του αναδιπλούμενου τηλεφώνου.

Η δομή του μεντεσέ στο Samsung Galaxy Z Fold 5 έχει αλλάξει, καθώς και η δομή του εσωτερικού χώρου, καθιστώντας δύσκολη την τοποθέτηση του S Pen. Επιπλέον, μια υποδοχή για το S Pen πιθανότατα θα επηρεάσει και άλλους παράγοντες, καθώς ο χώρος που απαιτείται για την υποδοχή θα μπορούσε θεωρητικά να οδηγήσει σε μια μικρότερη μπαταρία ή σε εκπτώσεις στο hardware. Όμως, η εταιρεία δεν έχει εγκαταλείψει εντελώς την ιδέα του ενσωματωμένου S Pen.

Για την ακρίβεια αναζητά άλλες λύσεις. Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία θα μπορούσε να έχει αναπτύξει ένα λεπτότερο S Pen, αλλά κάτι τέτοιο θα έκανε φτωχότερη την εμπειρία χρήσης της γραφίδας. Ωστόσο, η Samsung εργάζεται πάνω σε ένα λεπτότερο S Pen που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την εμπειρία χρήσης του. Αυτό όμως φαινομενικά δεν θα είναι έτοιμο εγκαίρως για να το ενσωματώσει η εταιρεία στο Galaxy Z Fold 5. Μπορούμε πάντα να ελπίζουμε για την έλευση του στο Samsung Galaxy Z Fold 6.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.