Πριν καιρό κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες για ένα smartphone της Samsung με under-display κάμερα. Leakers και tipsters αποκλείουν κάτι τέτοιο, αλλά πηγές από την Ασία επιμένουν ότι το Samsung Galaxy Z Fold 3 θα έχει τελικά κάμερα κάτω από την οθόνη.

Ένα στέλεχος της βιομηχανίας είπε στο ETNews ότι η Samsung Display ετοιμάζει οθόνες με υποστήριξη για under-display κάμερες. Στο σημείο της κάμερας τα pixels της οθόνης θα έχουν μεγαλύτερο κενό για να επιτρέπουν στο φως να περάσει και να φτάσει στον αισθητήρα. Η εικόνα δεν θα είναι τέλεια, γι’ αυτό το Samsung Galaxy Z Fold 3 θα χρησιμοποιεί ειδικό αλγόριθμο για να διορθώνει την εικόνα και να βελτιώνει τη ποιότητα της.

Το κενό μεταξύ των pixels θα είναι μεγαλύτερο μόνο στο σημείο της κάμερας, γιατί αυτή η τεχνική μειώνει την ποιότητα της εικόνας στην οθόνη. Η ίδια λύση έχει χρησιμοποιηθεί και στο ZTE Axon 20 5G, το οποίο δε φημίζεται για την ποιότητα των selfie φωτογραφιών του.

Το Samsung Galaxy Z Fold 3 αναμένεται να ανακοινωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2021 και λογικά επιλέχθηκε να διαθέτει under-display κάμερα γιατί η εταιρεία δεν θέλει να ρισκάρει τις πωλήσεις των Galaxy S21.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.