Η Βόρεια Αμερική είναι μια από τις λίγες περιοχές όπου η Apple κυριαρχεί απόλυτα, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα iPhone φέρονται να αποτελούν τα πέντε πιο δημοφιλή smartphones κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Μια αναφορά μεριδίου αγοράς της Canalys διαπίστωσε ότι το τυπικό iPhone 13 ήταν πρωτοπόρος στην περιοχή, ακολουθούμενο από τα iPhone SE 2022, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro, και iPhone 12. Τι γίνεται όμως με τις συσκευές Android;

Το Samsung Galaxy S22 Ultra είναι έκτο, ως το πιο δημοφιλές Android smartphone όσον αφορά τις αποστολές το Q2 του 2022, αφήνοντας πίσω τα Moto G Power 2022, Galaxy A13, iPhone 13 mini, και Galaxy S22. Ναι, έχουμε δύο ναυαρχίδες της Samsung στη δεκάδα.

Η αναφορά λέει ότι τα iPhone αντιπροσώπευαν το 52% των αποστολών – αύξηση 3%, με τη Samsung στη δεύτερη θέση με 26% – αύξηση 4%, και τη Motorola στην τρίτη θέση με 9% – άνοδος 1%. Την πεντάδα συμπληρώνουν η TCL με μερίδιο 5% και η Google με μερίδιο 2%.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Google σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη ανά έτος στο 230%. Φυσικά, η εταιρεία είχε ένα μικρό μερίδιο αγοράς από την αρχή, με 1% ή 200.000 μονάδες που είχαν αποσταλεί πριν από ένα χρόνο.

Η Google απέστειλε 800.000 μονάδες το δεύτερο τρίμηνο του 2022, ακόμα ένα κλάσμα των εκατομμυρίων που πουλήθηκαν από την Apple και τη Samsung, αλλά, υποδηλώνει ότι η επιθετική στρατηγική με τη σειρά Pixel 6 αποδίδει καρπούς.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η OnePlus λείπει για άλλη μια φορά από την πρώτη πεντάδα. Αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε πόσες μονάδες έστειλε μέσα στο τρίμηνο, ειδικά από τη στιγμή που η Google είναι στην πεντάδα με κάτω από 1 εκ. μονάδες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.