Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η Oppo INNO Day 2020. Η εταιρεία παρουσίασε τα Oppo AR Glass 2021 μαζί με το app Opp CybeReal και το άκρως εντυπωσιακό Oppo X 2021, τον ανταγωνιστή του rollable smartphone της LG από το Explorer Project με το κωδικό όνομα Project B.

Το Oppo X 2021 είναι ένα concept smartphone με μία rollable OLED οθόνη συνεχούς μεταβλητής διάστασης, με πολύ απλά λόγια μπορεί να αλλάζει σε όποια διάσταση θέλει ο χρήστης και το UI να προσαρμόζεται ανάλογα. Η συσκευή χρησιμοποιεί ένα Roll Motor μηχανισμό για να επεκτείνει την οθόνη από τις 6,7 ίντσες μέχρι τις 7,4 ίντσες, δηλαδή μετατρέπεται από ένα μεγάλο smartphone σε ένα μεγαλύτερο phablet.

Ο μηχανισμός έχει δύο μοτέρ που με συνεχόμενη άσκηση δύναμης ξεδιπλώνουν τη συσκευή σταθερά από το ένα άκρο στο άλλο, ώστε να είναι βέβαιο ότι δεν θα πάθει ζημιά η οθόνη. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτού του μηχανισμού είναι ότι όπως είπα επιτρέπει να ξεδιπλώνεις την οθόνη όσο εσύ θες, σε αντίθεση με τα foldable που έχουν σταθερές διαστάσεις.

Oppo X 2021

Παρόλο που διπλώνει και ξεδιπλώνει, η οθόνη του Oppo X 2021 δεν έχει ορατές πτυχές, γιατί ουσιαστικά δεν τσακίζει πουθενά. Οι μηχανικοί της εταιρείας σχεδίασαν ένα περιστρεφόμενο σύστημα κυλίνδρων στην άκρη της οθόνης με 6,8 χιλιοστά τόξο που επιτρέπει στην οθόνη να κινείται χωρίς να αποκτά ορατές πτυχές.

Η rollable οθόνη του Oppo X 2021 δεν είναι τόσο άκαμπτη όσο οι συμβατικές οθόνες, για αυτό η εταιρεία ανέπτυξε μία 2 σε 1 καινοτόμο τεχνολογία υποστήριξης που στηρίζει ταυτόχρονα την οθόνη και τα άκρα της. Όταν η συσκευή είναι μαζεμένη τα πολλαπλά τμήματα δημιουργούν μία ενιαία επιφάνεια, και όταν είναι ανοιχτή τα τμήματα στηρίζουν διάφορα σημεία της οθόνης για να είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει αρκετή στήριξη.

Oppo X 2021

Για να προστατεύσει τον μηχανισμό του rollable smartphone, η εταιρεία δημιούργησε ένα διπλό επικαλυπτόμενο σύστημα. Το κάτω επίπεδο είναι κινούμενο για να επιτρέπει την επέκταση του τηλεφώνου, ενώ υπάρχει ένα σταθερό εξωτερικό τμήμα που συγκρατεί τους μηχανισμούς και μεγάλο μέρος του hardware.

Η εταιρεία φρόντισε να ενισχύσει και το πίσω μέρος της οθόνης με ένα υψηλής αντοχής Warp Track. Το έλασμα είναι κατασκευασμένο από χάλυβα υψηλής αντοχής πάχους 0,1 χιλιοστών, καλύπτει όλη την rollable οθόνη και αυξάνει πάρα πολύ την αντοχή της.

Oppo X 2021

Ένα τέτοιο τηλέφωνο κουβαλάει αμέτρητες τεχνολογίες που δεν έχουμε δει σε άλλες συσκευές του είδους. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει καταθέσει αίτηση για 122 πατέντες που αφορούν όλες το Oppo X 2021, με της 12 να έχουν σχέση μόνο με τον κυλιόμενο μηχανισμό του rollable smartphone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.