Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το 9to5mac, τα iPhone XS και XS Max εμφανίζουν προβλήματα με το animation (stuttering), ύστερα από 10 λεπτά αδράνειας. Είναι πιο εμφανές όταν μεταβαίνεις στο home, ύστερα από την ανάγνωση στατικού περιεχομένου για περισσότερο από 10 λεπτά, χωρίς να αγγίζεις την οθόνη. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες και συνεχίζει να δηλώνει παρόν στις iOS 12.2 betas.

Σχεδόν οι περισσότερες, αν όχι όλες οι συσκευές iPhone XS και iPhone XS Max αντιμετωπίζουν ένα τέτοιο πρόβλημα. Υπάρχουν ολόκληρες συζητήσεις αφιερωμένες σε αυτό  από τότε που το iPhone XS έκανε το επίσημο ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2018. Άλλος, έκανε μια ολόκληρη Facebook σελίδα για να αναφερθεί στο πρόβλημα και να δείξει την αγανάκτησή του. Οι χρήστες παρατηρούν το πρόβλημα ακόμη και στις συσκευές (demo) που υπάρχουν στα Apple Stores, ενώ μερικοί έλαβαν και δωρεάν αντικατάσταση συσκευής εξαιτίας αυτού, αλλά παραμένει.

Για να αναπαράγεις και εσύ το πρόβλημα σε ένα iPhone XS, περίμενε στην ίδια οθόνη και μην την αγγίξεις. Κάνε έπειτα swipe up για να μεταβείς στην αρχική οθόνη. Το animation θα χάσει ένα frame. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και όταν εκκινείς μια εφαρμογή από την Home screen όταν περιμένεις το τηλέφωνο να μπει σε κατάσταση idle.

Αν παρακολουθήσεις το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, θα διαπιστώσεις ότι το iPhone XS χάνει μερικά frames. Το  9to5mac σύγκρινε ένα iPhone X με ένα iPhone XS μέσω ενός slow mo video και το παλαιότερο iPhone X δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Τα frame drops δεν φαίνεται να συμβαίνουν αν ο χρήστης χρησιμοποιεί ενεργά τη συσκευή του. Υπάρχει μια υποψία ότι η μετάβαση του A12 σε κατάσταση low power ίσως να ευθύνεται. Ωστόσο ούτε το iPhone XR αλλά ούτε το iPhone X αντιμετωπίζουν κάτι τέτοιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.