Στις 23 Απριλίου του 2005 ανέβηκε το πρώτο βίντεο στο YouTube, με την πλατφόρμα να κλείνει τα 18 της χρόνια εχθές. Στο βίντεο βλέπουμε τον Jawed Karim, που είναι ένας από τους δημιουργούς του YouTube. Ο Jawed είχε δημιουργήσει το κανάλι την ίδια ημέρα και δοκίμασε την πλατφόρμα ανεβάζοντας ένα βίντεο με τον τίτλο “Me at the zoo”. Εκείνη την ημέρα κανείς δεν ήξερε τίποτα για την πλατφόρμα που θα άλλαζε για πάντα το διαδίκτυο.

Στο βίντεο βλέπουμε τον Jawed μπροστά από του ελέφαντες, στο ζωολογικό πάρκο. Το βίντεο έχει διάρκεια 19 λεπτών και λέει:

“Είμαστε μπροστά από του ελέφαντες. Το ωραίο με αυτούς τους τύπους είναι ότι έχουν πολύ, πολύ, πολύ μακριές προβοσκίδες, και αυτό είναι, αυτό είναι ωραίο».

Ένα ασήμαντο φαινομενικά βίντεο, που όμως έμεινε στην ιστορία, αφού ήταν η αρχή για το YouTube που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Το πρώτο βίντεο του YouTube έχει πλέον 264 εκατομμύρια προβολές.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε η πλατφόρμα, που στην συνέχεια εξαγοράστηκε από την Google για να φτάσει στο σήμερα. Ένα χώρο που ο καθένας μπορεί να έχει φωνή και ένα μέρος που θα βρούμε εκατομμύρια κανάλια ενημέρωσης, διασκέδασης και επιμόρφωσης.

Κάθε μέρα αναπαράγονται 5 δις βίντεο στο YouTube, από πάνω από 51 εκατομμύρια κανάλια σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, οι περισσότεροι πλέον παρακολουθούν τουλάχιστον ένα βίντεο την ημέρα.

Και μιλώντας για YouTube, μην ξεχάσετε να δείτε και το κανάλι του Techmaniacs.gr, με εκατοντάδες reviews σε συσκευές τεχνολογίας!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.