Ακούσαμε για πρώτη φορά φήμες για ένα τηλέφωνο vivo με τηλεφακό 200MP πριν από σχεδόν ένα χρόνο. Λοιπόν, η αναμονή τελείωσε, επιτέλους, καθώς ο κινέζος κατασκευαστής παρουσίασε επίσημα το vivo X100 Ultra. Το νέο smartphone έχει ως επίκεντρο το σύστημα κάμερας και ο τηλεφακός 200MP 3.7x (f/2.67, 1/1.4″, HP9) είναι το σημαντικότερο στοιχείο. Πρόκειται για τα περισσότερα megapixel που έχουμε δει σε μια τέτοια κάμερα και η vivo εκτιμά ότι μπορεί να προσφέρει καλή ποιότητα εικόνας σε μέχρι και 20x ζουμ. Η εταιρεία προσθέτει ότι αυτή η κάμερα διαθέτει επίσης σταθεροποίηση “CIPA 4.5”.

Το τηλέφωνο της vivo διαθέτει επίσης τη λεγόμενη λειτουργία Telephoto Stage για συναυλίες. Αυτή η λειτουργία προσφέρει βελτιωμένη απόδοση 10x έως 30x, βελτιωμένη ποιότητα βίντεο μέσω του chip V3+ και βελτιωμένο ήχο. Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για μια συγκεκριμένη λειτουργία ή αν ενεργοποιείται αυτόματα όπως η επιλογή Telephoto Sunshot του X100 Pro. Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο τηλεφακός υποστηρίζει επίσης λειτουργία macro έως και 20x, καθώς και πορτρέτα υψηλότερης ανάλυσης.

vivo X100 Ultra Launch

Το υπόλοιπο σύστημα της κάμερας του vivo X100 Ultra δεν είναι κάτι που πρέπει να περιφρονήσετε. Υπάρχει μια κύρια κάμερα 50MP LYT-900 μιας ίντσας με βελτιωμένη σταθεροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Εντωμεταξύ, μια ultrawide κάμερα 50MP LYT-600 χειρίζεται ευρύτερες λήψεις. Και οι τρεις πίσω κάμερες διαθέτουν επίστρωση ZEISS T* για τη μείωση της αντανάκλασης. Στο εμπρός μέρος της συσκευής θα βρείτε μια κάμερα 50MP για selfies και βιντεοκλήσεις.

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του συστήματος κάμερας του vivo X100 Ultra περιλαμβάνουν βίντεο πορτρέτου 4K κινηματογραφικού χαρακτήρα, βίντεο αργής κίνησης 4K/120fps, βίντεο Dolby Vision 4K/60fps, ένα νέο μονόχρωμο χρωματικό προφίλ, τρισδιάστατη λήψη φωτογραφιών, καθώς και βίντεο και “υποβρύχια φωτογράφηση”. Όσον αφορά το τελευταίο, η vivo ισχυρίζεται ότι οι κάμερες του τηλεφώνου είναι βελτιστοποιημένες για την αντιμετώπιση υποβρύχιων προκλήσεων όπως οι πράσινες αποχρώσεις και η θολούρα. Ο κατασκευαστής λέει επίσης ότι μπορείτε να κάνετε υποβρύχιες λήψεις σε βάθος 40 μέτρων με τη βοήθεια μιας θήκης κατάδυσης τρίτου κατασκευαστή.

vivo X100 Ultra Launch

Το vivo X100 Ultra έρχεται με chipset Snapdragon 8 Gen 3, οθόνη OLED 6.78 ιντσών 120Hz (QHD+, Samsung E7), μπαταρία 5.500mAh, ενσύρματη φόρτιση 80W και ασύρματη φόρτιση 30W. Το τηλέφωνο της vivo διαθέτει επίσης έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων υπερήχων στην οθόνη από την Goodix, έχει λάβει πιστοποιήσεις IP69 και IP68, υποστήριξη Mac (συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς φωτογραφιών) και λειτουργία Wi-Fi μεγάλης εμβέλειας, η οποία είναι προφανώς σε θέση να διατηρεί σταθερές συνδέσεις σε απόσταση έως και 150 μέτρα.

Διαβάζεις όλα αυτά και λες “Τιμούλα; Φωτιά;” Καθόλου. Το vivo X100 Ultra έρχεται σε τρεις εκδόσεις, την 12GB/256GB στα CNY 6.499 (~835€), την 16GB/512GB στα CNY 7.299 (~937€), και την 16GB/1TB στα CNY 7.999 (~1.027€). Επίσης, υπάρχει φωτογραφικό κιτ με το όνομα FilMov που κυριολεκτικά μετατρέπει το τηλέφωνο σε φωτογραφική μηχανή – οπτικά. Το SmartRig έχει κουμπιά που επιτρέπουν τη γρήγορη λήψη, το εύκολο ζουμ, τη ρύθμιση παραμέτρων, και άλλα. Η τιμή του SmartRig FilMov παραμένει άγνωστη. Το ίδιο ισχύει και για τη διαθεσιμότητα, τόσο του τηλεφώνου, όσο και του αξεσουάρ.

vivo X100 Ultra Launch

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.