Η Ευρώπη πιέζει τις εταιρείες να χρησιμοποιούν όλες τους USB type-C και η μόνη που αντιστέκεται είναι η Apple. Μέχρι πότε; Θα δείξει, γιατί ήδη έχει βάλει τη θύρα σε κάποιες συσκευές της. Όπως και να έχει, κάποιος κατάφερε να αντικαταστήσει τη lightning port με μία θύρα USB type-C σε ένα iPhone X.

Ο Ken Pillonel, ο οποίος έκανε την μετατροπή, έχει γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και το αντικείμενο σπουδών του είναι ρομποτική, άρα ήξερε μάλλον τι έκανε. Στο βίντεο ισχυρίζεται ότι μετά την προσθήκη της USB type-C στο iPhone X το τηλέφωνο φορτίζει κανονικά και υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων μέσω καλωδίου.

Ο Ken πείραξε το C94 βύσμα της Apple για να δημιουργήσει ένα PCB με θηλυκή USB type-C υποδοχή. Μετά συρρίκνωσε την κατασκευή για να χωρέσει στο iPhone. Αυτό το επίτευγμα είναι αποτέλεσμα δουλειάς μηνών και σίγουρα δεν μπορεί να το ολοκληρώσει οποιοσδήποτε, αλλά στην τελική ο Pillonel απέδειξε ότι αν θέλει η Apple μπορεί να βάλει USB type-C στα τηλέφωνα της.

Για του λόγου το αληθές, ο Pillonel δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες ένα βίντεο στο οποίο εξηγεί με λεπτομέρειες πώς ακριβώς έκανε τη μετατροπή. Όποιος θέλει να το δει και μπορεί να καταλάβει τις τεχνικές λεπτομέρειες, ας ρίξει μία ματιά στο βίντεο του Ken.

Όταν έχεις φτιάξει κάτι τέτοιο μπορείς να κάνεις δύο πράγματα, ή το βάζεις σε προστατευτική θήκη και έχεις να λες ότι είσαι ο τύπος που έφτιαξε το πρώτο iPhone με λειτουργική θύρα USB type-C, ή το πουλάς και βγάζεις καλό χρήμα. Ο Pillonel διάλεξε το δεύτερο, γιατί έτσι και αλλιώς, είτε με το iPhone X στο χέρι, είτε όχι, μπορεί πάντα να λέει ότι είναι αυτός που το έφτιαξε.

Ο Pillonel ξεκίνησε μία δημοπρασία στο eBay και ο top πλειοδότης είχε δώσει 100.100 δολάρια ή κάπου στα 86.700 ευρώ. Είχαμε πει ότι άγγιξε το top, αφού πέρασε στη φάση που έβαζαν 100 – 200 ευρώ καπέλο. Τελικά κάποιες προσφορές αποσύρθηκαν και το πρώτο iPhone X με USB type-C πουλήθηκε για 86.001 δολάρια ή 75.146,14 ευρώ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.