Η Ευρώπη ψήφισε τη USB-C σε όλες τις συσκευές ως κοινή θύρα για τη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων και τη διευκόλυνση των καταναλωτών. Προφανώς, η Apple που έχει δική της θύρα δεν θέλει να υιοθετήσει τη USB-C, αλλά τελικά θα αναγκαστεί να κάνει την αλλαγή. Ήδη, και ενώ ο τεχνολογικός κολοσσός ετοιμάζει τη μετάβαση, μηχανικοί ανά τον κόσμο μετατρέπουν iPhone και AirPod αντικαθιστώντας τη Lightning με θύρα USB-C. Το τελευταίο project αφορά ένα iPhone με διπλή θύρα USB-C και Lightning.

Οι δύο θύρες είναι πλήρως λειτουργικές και επιτρέπουν τόσο τη μεταφορά δεδομένων, όσο και τη φόρτιση. Φαινομενικά, ένας χρήστης iPhone θα μπορούσε με μία τέτοια λύση να φορτίζει το smartphone και ταυτόχρονα να έχει συνδεδεμένα ενσύρματα ακουστικά. Παράλληλα, η Apple θα ήταν σύμφωνη με την Ευρώπη, ενώ θα μπορούσε να διατηρήσει τη δική της ιδιόκτητη θύρα Lightning και να πουλάει Apple προϊόντα για όσους θέλουν να τα αγοράσουν – ενδεχομένως προσφέροντας κάποια πλεονεκτήματα μέσω της δικής της θύρας.

Με περιορισμούς η USB-C των iPhone 15, πλήρης εκμετάλλευση μόνο με αξεσουάρ Apple

Αν και οι χρήστες ελπίζουν να μην παρουσιάσει μία τέτοια λύση, γιατί οπτικά μοιάζει περίεργη. Αξίζει να τονίσουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα η συσκευή θα είναι ακόμα πιο ευαίσθητη στο κάτω μέρος και ενδεχομένως θα υπάρχει πρόβλημα και στη δημιουργία αξιόπιστων προστατευτικών θηκών. Οπότε, καλό το project του iPhone με τη διπλή θύρα USB-C και Lightning, αλλά ως εκεί. Βιώσιμο θα μπορούσε να είναι ένα προϊόν με μία θύρα σε αυτό το σημείο, και μία θύρα σε άλλη πλευρά θα έρχονταν ενάντια στις σχεδιαστικές γραμμές της Apple.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.