Τα πιο γρήγορα gaming monitors για esports στον κόσμο έχουν ρυθμό ανανέωσης που αγγίζει ακόμα και τα 360Hz – δηλαδή ανανεώνουν την εικόνα 360 φορές κάθε δευτερόλεπτο, αλλά ο κατασκευαστής panel BOE πιστεύει ότι μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο.

Την περασμένη εβδομάδα, αποκάλυψε μια πρωτότυπη οθόνη 27 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 500Hz που δεν χρησιμοποιεί OLED, αλλά η BOE καυχιέται ότι έχει κάνει “σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα της τεχνολογίας απεικόνισης ημιαγωγών οξειδίου” και τη “μαζική παραγωγή δομών στοίβας διασύνδεσης χαλκού” που σε συνδυασμό με την τεχνολογία “υψηλού ρυθμού ανανέωσης, υψηλής ανάλυσης, χαμηλής ισχύος οθόνης οξειδίων”, μπορεί να κάνει δυνατό αυτό το gaming monitor των 500Hz.

Αυτό ακούγεται σαν να είναι κάποιου είδους οθόνη TFT οξειδίου, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο σε τι αναφέρεται η ΒΟΕ. Εδώ και χρόνια γνωρίζουμε για μία τέτοια τεχνολογία, την IGZO, η οποία κάποτε επέτρεπε στις οθόνες να επιτυγχάνουν υψηλότερες αναλύσεις (όπως 4K και 8K) πιο οικονομικά από ό,τι στο παρελθόν. Το βίντεο της BOE υποδηλώνει ότι το πρωτότυπο οδηγεί σε οκτώ λωρίδες ενσωματωμένου DisplayPort και προσφέρει μόνο 8-bit χρώμα.

Για να βάλετε τα 500Hz στο πλαίσιο, η κάρτα γραφικών σας θα πρέπει να στέλνει ένα καρέ σε αυτήν την οθόνη κάθε 2ms για να μεγιστοποιήσει αυτή την ταχύτητα — από 2.78ms για ένα panel 360Hz, 4.17ms για ένα panel 240Hz, 6.95ms για τα 144Hz, και 16.7ms για μια παραδοσιακή οθόνη 60Hz. Ένα μειονέκτημα, όπως και με τις σημερινές οθόνες 360Hz, είναι ότι φτάνεις σε αυτήν την ταχύτητα μόνο σε αρκετά χαμηλή ανάλυση – 1080p

Οι υψηλότεροι ρυθμοί ανανέωσης δεν είναι μόνο για τους gamers του twitch — μπορούν επίσης να κάνουν την εμπειρία χρήσης των υπολογιστών πιο ομαλή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, άσχετα με το τι κάνει ο χρήστης. Αλλά τα 500Hz είναι πιθανότατα υπερβολικά, σε κάθε πιθανό σενάριο – ίσως όχι μόνο σημερινό, αλλά και μελλοντικό. Δεν μπορούμε να πούμε εάν η BOE θα φτιάξει ένα προϊόν βασισμένο σε αυτήν την οθόνη, ούτε έχουμε αποδείξεις ότι κάποιος έχει δει αυτήν την οθόνη, αλλά η εταιρεία είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές panel στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.