Η Xiaomi μπαίνει δυναμικά στον χώρο του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα στα ηλεκτρικά οχήματα, αφού ανακοίνωσε το πρώτο της όχημα. Η εταιρία δηλώνει έτοιμη να γίνει μια από τις πέντε κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο.

Το αυτοκίνητο είναι το Xiaomi SU7 και τρέχει HyperOS για την διαχείριση όλων των λειτουργιών του. Πρόκειται για το ίδιο λειτουργικό σύστημα που τρέχουν και τα κινητά της ετιαρίας, με τις ανάλογες παραμετροποιήσεις φυσικά.

Η εταιρία δημιούργησε ένα βίντεο, που μας δείχνει το Xiaomi SU7 να παρκάρει σε ένα πολυώροφο πάρκινγκ στην Κίνα, μια διαδικασία που δεν είναι και τόσο εύκολη.

Το βίντεο έχει διάρκεια 60 δευτερολέπτων και ο οδηγός του οχήματος το πηγαίνει μέχρι την είσοδο του πάρκινγκ. Μετά αναλαμβάνει ο αυτόματος πιλότος του οχήματος. Το αυτοκίνητο ανέβηκε μόνο του 5 ορόφους, αποφεύγοντας εμπόδια, μέχρι να βρει θέση να παρκάρει. Αυτό έγινε στον 5ο όροφο όπου υπήρχε η προκαθορισμένη θέση.

Στο βίντεο βλέπουμε το τιμόνι να περιστρέφεται μόνο του, μέχρι να πάει το όχημα στην διαθέσιμη θέση. Μόλις φτάσει, παρκάρει με χειρουργική ακρίβεια, κάτι που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Η εταιρία διάλεξε μια εποχή να μπει στα ηλεκτρικά οχήματα, στην οποία ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Αυτό από μόνο του έχει φέρει μεγάλη μείωση τιμών, κάτι που φυσικά συμφέρει εμάς, σαν καταναλωτές. Τα αυτοκίνητα της εταιρίας θα παράγονται στην BAIC Group, στο Πεκίνο, που έχει ετήσια δυναμικότητα παραγωγής στα 200.000 οχήματα.

Η εταιρία θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε βάθος δεκαετίας, με την πλήρη στήριξη της κινέζικης κυβέρνησης, παρά την πληθώρα παικτών σε αυτή την αγορά.

Πάντως με το πρόβλημα στο παρκάρισμα στην Αθήνα, θα ήθελα πάρα πολύ αυτή τη λειτουργία, ώστε να βρίσκει το αυτοκίνητο θέση μόνο του!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.