Οι εταιρείες επιμένουν να χρησιμοποιούν μη αφαιρούμενες μπαταρίες στα κινητά και σε αρκετά laptops. Γι’ αυτό, όταν χρειάζεσαι επιπλέον ενέργεια, και δεν υπάρχει κάπου κοντά μία πρίζα, τότε η πιο άμεση λύση είναι τα power bank. Το θέμα εδώ είναι το μέγεθος. Πόσες φορτίσεις εξασφαλίζει μία τέτοια συσκευή; Εδώ τα πράγματα παίζονται.

Η αρχή έγινε με μικρά power panks, μετά φτάσαμε στα 5.000 mAh, ακολούθησαν τα 10.000mAh, φτάσαμε στα 20.000mAh – που φορτίζουν ένα smartphone 4 φορές, και σταδιακά περνάμε σε μία εποχή με ακόμα μεγαλύτερες συσκευές φόρτισης εν κινήσει. Πόσο μεγάλες;

Ένας κινέζος influencer έχει πάει τα power banks σε άλλο επίπεδο καθώς έχει δημιουργήσει ένα power bank με χωρητικότητα 27 εκατομμυρίων mAh. Ο τεχνίτης ηλεκτρονικών, Handy Geng, δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο στο Weibo και στο YouTube του, με τίτλο «Made a 27,000,000-mAh Portable Power Bank».

Στο βίντεο αναφέρει σατιρικά ότι έχει βαρεθεί τους φίλους του να έχουν μεγαλύτερα power bank από αυτόν και ήθελε να δείξει ότι είχε τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη μπαταρία από όλα αυτά. Από την κατασκευή του power bank, φαίνεται ότι ο άντρας αγόρασε μόνος του μια τεράστια μπαταρία, παρόμοια με αυτές που θα βρείτε στο κάτω μέρος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια, προστάτεψε τη μπαταρία με ένα ασημί μεταλλικό περίβλημα για να κάνει το σχέδιο να μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με μεγεθυμένο power bank. Μετά, τακτοποίησε τις θύρες εισόδου και εξόδου – 1 θύρα εισόδου και 60 θύρες εξόδου που υποστηρίζουν έως και 220V.

Το αποτέλεσμα; Ο Handy Geng έδειξε ότι με τη νεότερη «εφεύρεση» του μπορεί πλέον να φορτίζει έως και 20 συσκευές που κυμαίνονται από smartphone, tablet και φορητούς υπολογιστές, ταυτόχρονα. Επιπλέον, με την υψηλή ονομαστική τάση 220V μπορεί να τροφοδοτήσει μια τηλεόραση, ένα πλυντήριο ρούχων, και μια ηλεκτρική επαγωγική κουζίνα, όλα ταυτόχρονα χωρίς μεγάλα βραχυκυκλώματα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.