Τα Gesture-based user interfaces, αποτελούν την τέλεια εναλλακτική σε σχέση με τα παραδοσιακά button based gestures, ιδίως σε μεγάλες οθόνες όπου το να φθάσεις τα πλήκτρα στο κάτω μέρος αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Η Google φαίνεται ότι το αναγνωρίζει αυτό, καθώς μας εισήγαγε σε ένα gesture based navigation σύστημα στο Android 9 Pie σαν μια εναλλακτική στη παραδοσιακή navbar. Με τα Pixel 3 και Pixel 3XL, η Google προχώρησε ένα βήμα ακόμη πιο πέρα, και τα έθεσε ως τη μόνη και εκ προεπιλογής επιλογή.

Αυτό σημαίνει ότι στα Pixel 3 δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε το σύστημα gesture navigation και να επιστρέψετε στο γνωστό περιβάλλον με τα τρία πλήκτρα. Αλλά αυτό που είναι πολύ πιο ενδιαφέρον και σημαντικό, είναι ότι αυτή η απόφαση αντικατοπτρίζει επίσης τα μελλοντικά σχέδια της Google όσον αφορά το Android στο σύνολό του.

Το gesture based navigation θα αποτελέσει ένα core τμήμα του Android από εδώ και στο εξής και δεν θα περιοριστεί μόνο στις Pixel συσκευές. Δεδομένης βέβαια, της ανοιχτής φύσης του Android είναι απίθανο η Google να το καταστήσει ως τη μόνη επιλογή και να υποχρεώσει τους κατασκευαστές να το χρησιμοποιήσουν. Οι Samsung, OnePlus, Xiaomi, και Huawei είναι όλες εταιρείες οι οποίες έχουν αναπτύξει τη δική τους εκδοχή του συστήματος αυτού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.