Η Apple έχει καταλάβει τις 7 από τις 10 θέσεις της κατάταξης των πιο δημοφιλών smartphones, που είναι μια βελτίωση για το Android σε σχέση με το 2022, που η Apple είχε 8 στις 10 θέσεις.

Σύμφωνα με την Canalys, πρώτη συσκευή σε πωλήσεις είναι το iPhone 14 Pro Max, που είναι και η πρώτη φορά που έχουμε iPhone Pro συσκευή στην κορυφή. Θα μπορούσε να είναι το iPhone 15 Pro Max, αλλά είχε μόνο 3 μήνες στη διάθεσή του μέχρι να κλείσει το 2023, ενώ το 14 Pro Max είχε όλο το 2023 στη διάθεσή του.

Αυτό που είναι έκπληξη, είναι πως το πιο δημοφιλές Android τηλέφωνο ήταν το Samsung Galaxy A14 και μάλιστα στην 4G έκδοσή του, που κατάφερε να ασφαλίσει την 6η θέση στην κατάταξη. Τα iPhone 15 Pro και iPhone 15, έπιασαν την 7η και 10η θέση αντίστοιχα στην κατάταξη της Canalys. Η συγκεκριμένη συσκευή δεν έχει καν συνδεσιμότητα σε 5G δίκτυα, με τους καταναλωτές να προτιμούν αυτή την έκδοση λόγω της χαμηλότερης τιμής. Αυτό δείχνει πως το 5G δεν είναι προτεραιότητα για το καταναλωτικό κοινό και όχι άδικα, αφού σε χρήση σε τηλέφωνο το 4G είναι υπερ-αρκετό.

Τα Galaxy A54 5G και Galaxy A14 5G, κατέλαβαν την 8η και 9η θέση αντίστοιχα. Το περίεργο είναι πως το Galaxy A54 5G με τιμή στα €500 πήρε υψηλότερη θέση σε σχέση με το A14 5G που κόστιζε μόνο €200/

Το ιδιαίτερα περίεργο είναι πως δεν έχουμε καμία άλλη συσκευή Android σε αυτή την λίστα, καθώς για το 2022 είχαμε και Redmi τηλέφωνα στην 10αδα.

Όπως και να έχει, αυτή είναι η κατάταξη των συσκευών για το 2023. Τα συμπεράσμτατα δικά σας!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.