Η υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων του OneDrive πλέον περιλαμβάνει και ένα νέο Personal Vault feature για τα ευαίσθητα αρχεία σου. Πρόκειται για αρχεία που είναι κρυπτογραφημένα και προστατεύονται με two factor authentication, ακόμη και όταν συγχρονίζονται με τo Windows 10 PC σου. Το Personal Vault του OneDrive έγινε διαθέσιμο παγκοσμίως στις 30 Σεπτεμβρίου και λειτουργεί με Windows 10, Android, iPhone, iPad και φυσικά στο web.

Το Personal Vault είναι μια ιδιαίτερα ασφαλής αποθηκευτική περιοχή για τα αρχεία σου στο OneDrive. Για παράδειγμα, αν έχεις σαν σκοπό να αποθηκεύσεις ασφαλή έγγραφα, τότε θα πρέπει να τα βάλεις στον εν λόγω φάκελο για πρόσθετη ασφάλεια. Το Personaul Vault απαιτεί πρόσθετη ταυτοποίηση πριν αποκτήσεις πρόσβαση στα αρχεία που έχεις τοποθετήσει μέσα σε αυτό. Κάθε φορά που αποκτάς πρόσβαση δηλαδή, θα πρέπει να πιστοποιείς την ταυτότητά σου μέσω ενός PIN, σαρωτή αποτυπωμάτων, ή κωδικό two factor authentication. Επιπλέον το Personal Vault θα κλειδώσει ξανά μετά από 20 λεπτά αδράνειας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Personal Vault κρυπτογραφεί τα αρχεία σου σε μια Bitlocker encrypted περιοχή του σκληρού δίσκου. Και κάτι τέτοιο λειτουργεί ακόμη και αν έχεις Windows 10 Home και δεν χρησιμοποιείς το Bitlocker καθόλου. Κρυπτογραφημένα είναι τα αρχεία και στους servers της Microsoft.

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η δωρεάν έκδοση του OneDrive και το πακέτο των 100GB σε περιορίζει σε τρία αρχεία στο Personal Bault. Μπορείς να προσθέσεις πολλαπλά αρχεία σε ένα συμπιεσμένο rar αρχείο και να αποθηκευτεί σαν ένα αρχείο στο vault. Με μια επί πληρωμή συνδρομή Office 365 Personal ή Office 365 Home έχεις τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις όσα αρχεία θέλεις στο Personal Vault, βασικά μέχρι να συμπληρωθεί ο χώρος. Το Personal Vault λειτουργεί σε Windows 10, Android, iPhone, iPad και στο onedrive.live.com.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.