Ένα πανόραμα 360 μοιρών του Perseverance από τον Άρη, αποτελούμενο από 2.38 δισεκατομμύρια pixels από τον κρατήρα Jezero, προσφέρει πληροφορίες για την ιστορία των αρχαίων δέλτα ποταμών του πλανήτη.

Μετά από 1.000 ημέρες εξερεύνησης του Άρη, το Perseverance της NASA μελετά πετρώματα που δείχνουν διάφορες εποχές στην ιστορία ενός δέλτα ηλικίας δισεκατομμυρίων ετών. Οι επιστήμονες ερευνούν αυτή την περιοχή του Άρη, γνωστή ως κρατήρας Jezero, για να δουν αν μπορούν να βρουν στοιχεία αρχαίας ζωής που έχουν καταγραφεί στα πετρώματα.

Αποτελούμενο από 993 μεμονωμένες εικόνες και 2.38 δισεκατομμύρια pixels, αυτό το μωσαϊκό 360 μοιρών κοιτάζει προς όλες τις κατευθύνσεις από μια τοποθεσία που η επιστημονική ομάδα ονομάζει Airey Hill. Τμήματα του ίδιου του διαστημικού σκάφους είναι ορατά στη σκηνή, ενώ εμφανίζονται πιο παραμορφωμένα προς τις άκρες ως αποτέλεσμα της επεξεργασίας της εικόνας. Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.