Τα έσοδα του ΟΤΕ εμφανίζονται αυξήθηκαν με διψήφιο ρυθμό το πρώτο τρίμηνο του 2024, χάρη στα έργα πληροφορικής και της αύξησης της διεθνούς τηλεπικοινωνιακής κίνησης. Και οι δυο δραστηριότητες, προσθέτουν έσοδα μεν, αλλά περιορίζουν σημαντικά το περιθώριο κέρδους που είχε ο OTE/Cosmote στην Ελλάδα.

Το ά τρίμηνο του 2023, το περιθώριο λειτουργικών κερδών ήταν στο 43%, ενώ αυτό το τρίμηνο έφθασε στο 39%. Επίσης, το περιθώριο καθαρού κέρδους (προ φόρων) υποχώρησε από το 22% στο 20%. Σύμφωνα με τον CFO του OTE, Μπάμπη Μαζαράκη, τα έργα πληροφορικής δουλεύονται με περιθώριο λειτουργικού κέρδους 20%, αντί 40% που δουλεύει τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας.

Όλα τα κινητά με την μεγαλύτερη και την μικρότερη ακτινοβολία

Πότε ξεκινά το Gigabit Voucher

Το ερχόμενο φθινόπωρο ξεκινά η δράση Gigabit Voucher για ευρυζωνικές συνδέσεις βασισμένες στις οπτικές ίνες. Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών την περιμένουν πώς και πώς, αφού σήμερα γίνεται πολύ χαμηλή χρήση των συνδέσεων αυτής της κατηγορίας. Στον ΟΤΕ, όπου το δίκτυο FTTH είναι το πιο εκτεταμένο, παρ’ όλο που διέρχεται σήμερα από 1,4 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις, λιγότερα από 300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις κάνουν χρήση τέτοιων συνδέσεων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και πως να κάνουμε χρήση των οπτικών ινών αφού δεν έρχονται να τις συνδέσουν…. Από τον Ιανουάριο περιμένω…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.