Το 2022 η Samsung δέχθηκε την έντονη κριτική των χρηστών για το GOS (Games Optimization Service), ένα tweak της εταιρείας στο πως λειτουργούσαν οι συσκευές, το οποίο προέβαινε στο throttling των επιδόσεων. Ένα χρόνο μετά, το GOS συνεχίζει να υπάρχει, τουλάχιστον όμως είναι πλέον προαιρετικό.

Όταν αρχικά είχε ανακαλυφθεί το GOS, η Samsung το δικαιολόγησε ως ένα optimization στο λειτουργικό το οποίο θα κρατούσε πίσω τη CPU και GPU κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Η ιδέα ήταν να εμποδίσει την υπερθέρμανση των συσκευών, παρέχοντας μόνο τους πόρους που αυτά πραγματικά χρειάζονταν. Το πρόβλημα ωστόσο ήταν ότι αυτό δεν μπορούσε να απενεργοποιηθεί.

Στη συνέχεια η εταιρεία αναγκάστηκε να διαθέσει μια ενημέρωση η οποία θα έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να ξεκλειδώσουν τις πλήρεις επιδόσεις των συσκευών τους.  Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι η επιλογή υπάρχει και είναι απενεργοποιημένη εκ προεπιλογής, κάτι που σημαίνει ότι πάλι το smartphone έχει κάποιου είδους optimization που το κρατά πίσω. Αν ενεργοποιήσεις το toggle η Samsung προειδοποιεί ότι θα αυξηθούν οι επιδόσεις αν και μπορεί να αυξηθεί η θερμοκρασία της συσκευής.

samsung game booster

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.